Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermiskoers uitgestorven? Wielerronde Merum springlevend

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 15:36

De tijd dat iedere kern in Limburg een eigen kermiskoers had is niet meer. De wielerwedstrijd werd dan georganiseerd in combinatie met een feest en kermisattracties.

Tegenwoordig moet je goed zoeken, maar vrijwilligers in Herten hebben de koppen bij elkaar gestoken en organiseren in de wijk Merum een wielerronde. En met succes.

Video: L1

Eigen organisatie
Veel dorpen organiseren geen kermiskoers meer vanwege een tekort aan vrijwilligers of te hoge kosten. Maar in Merum stonden afgelopen weekend zeven kermisattracties en waren er verschillende wielerwedstrijden onder de noemer 'de Wielerronde van Merum'. Ook organiseerden de inwoners een opritfeest.

De organisatie heeft de afgelopen jaren ook moeite gedaan om jongeren te betrekken bij het evenement. Dat werpt nu zijn vruchten af.

Bewogen jaar
Voor de kermisorganisatie was 2019 een bewogen jaar. De gemeente Roermond heeft besloten de kermissen enkel financieel willen te helpen, zonder ze te ondersteunen. Het Hertense kermiscomité vindt het belangrijk dat het dorp niet zonder kermis komt te zitten. De organisatie wil in ieder geval dit jaar kijken of de kermis nog levensvatbaar is. "In een dorp als Herten, dat de afgelopen jaren sterk gegroeid is, is het belangrijk dat men elkaar ontmoet en leert kennen", vindt de organisatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen