Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermiskoers uitgestorven? Wielerronde Merum springlevend

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 15:36

De tijd dat iedere kern in Limburg een eigen kermiskoers had is niet meer. De wielerwedstrijd werd dan georganiseerd in combinatie met een feest en kermisattracties.

Tegenwoordig moet je goed zoeken, maar vrijwilligers in Herten hebben de koppen bij elkaar gestoken en organiseren in de wijk Merum een wielerronde. En met succes.

Video: L1

Eigen organisatie
Veel dorpen organiseren geen kermiskoers meer vanwege een tekort aan vrijwilligers of te hoge kosten. Maar in Merum stonden afgelopen weekend zeven kermisattracties en waren er verschillende wielerwedstrijden onder de noemer 'de Wielerronde van Merum'. Ook organiseerden de inwoners een opritfeest.

De organisatie heeft de afgelopen jaren ook moeite gedaan om jongeren te betrekken bij het evenement. Dat werpt nu zijn vruchten af.

Bewogen jaar
Voor de kermisorganisatie was 2019 een bewogen jaar. De gemeente Roermond heeft besloten de kermissen enkel financieel willen te helpen, zonder ze te ondersteunen. Het Hertense kermiscomité vindt het belangrijk dat het dorp niet zonder kermis komt te zitten. De organisatie wil in ieder geval dit jaar kijken of de kermis nog levensvatbaar is. "In een dorp als Herten, dat de afgelopen jaren sterk gegroeid is, is het belangrijk dat men elkaar ontmoet en leert kennen", vindt de organisatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen