Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kermisbazen en horeca botsen om vierkante meters in Venlo

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 21:30

De pleinen in de binnenstad van Venlo zijn een strijdtoneel voor kermisexploitanten en de Venlose horeca.

Vrijdag begint de kermis, maar kermisbazen die hun attractie willen opbouwen moeten vechten voor de vierkante meters. Die zijn namelijk gevuld met terrasstoelen, tafels en parasols.

Terrasrechten
Het probleem ligt volgens exploitant Frank Vale bij de gemeente. "In andere plaatsen is geregeld dat terraseigenaren ruimte moeten maken voor de kermis, maar in Venlo niet", zegt hij. "Hier heeft de gemeente de terrasrechten voor het hele jaar vrijgegeven zonder aan de kermis te denken." Het probleem speelt volgens Vale al jaren, maar zorgt het mooie najaarsweer er nu voor dat cafébazen hun terrassen al helemaal niet willen opruimen.

Buurman
Voor het opbouwen van de attracties zijn de exploitanten dus afhankelijk van welwillende cafébazen die een paar stoelen en tafels naar binnen halen. "Dat doet niet iedereen. Sterker nog: als een kroegbaas ziet dat zijn buurman zijn terras niet opruimt, doet hij dat zelf ook niet," aldus Vale. "En als je het mij vraagt, ik snap dat wel. De cafébazen zijn ook ondernemers, net als wij."

De kermisexploitanten willen graag in gesprek met gemeente en ondernemers om dit gevecht om de vierkante meters volgend jaar te voorkomen.

De Venlose kermis begint vrijdag en duurt tot en met zondag 21 oktober.

Luister ook: Kermis Venlo botst met horecaondernemers

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen