Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kermisbazen en horeca botsen om vierkante meters in Venlo

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 21:30

De pleinen in de binnenstad van Venlo zijn een strijdtoneel voor kermisexploitanten en de Venlose horeca.

Vrijdag begint de kermis, maar kermisbazen die hun attractie willen opbouwen moeten vechten voor de vierkante meters. Die zijn namelijk gevuld met terrasstoelen, tafels en parasols.

Terrasrechten
Het probleem ligt volgens exploitant Frank Vale bij de gemeente. "In andere plaatsen is geregeld dat terraseigenaren ruimte moeten maken voor de kermis, maar in Venlo niet", zegt hij. "Hier heeft de gemeente de terrasrechten voor het hele jaar vrijgegeven zonder aan de kermis te denken." Het probleem speelt volgens Vale al jaren, maar zorgt het mooie najaarsweer er nu voor dat cafébazen hun terrassen al helemaal niet willen opruimen.

Buurman
Voor het opbouwen van de attracties zijn de exploitanten dus afhankelijk van welwillende cafébazen die een paar stoelen en tafels naar binnen halen. "Dat doet niet iedereen. Sterker nog: als een kroegbaas ziet dat zijn buurman zijn terras niet opruimt, doet hij dat zelf ook niet," aldus Vale. "En als je het mij vraagt, ik snap dat wel. De cafébazen zijn ook ondernemers, net als wij."

De kermisexploitanten willen graag in gesprek met gemeente en ondernemers om dit gevecht om de vierkante meters volgend jaar te voorkomen.

De Venlose kermis begint vrijdag en duurt tot en met zondag 21 oktober.

Luister ook: Kermis Venlo botst met horecaondernemers

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen