Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kermisbazen en horeca botsen om vierkante meters in Venlo

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 21:30

De pleinen in de binnenstad van Venlo zijn een strijdtoneel voor kermisexploitanten en de Venlose horeca.

Vrijdag begint de kermis, maar kermisbazen die hun attractie willen opbouwen moeten vechten voor de vierkante meters. Die zijn namelijk gevuld met terrasstoelen, tafels en parasols.

Terrasrechten
Het probleem ligt volgens exploitant Frank Vale bij de gemeente. "In andere plaatsen is geregeld dat terraseigenaren ruimte moeten maken voor de kermis, maar in Venlo niet", zegt hij. "Hier heeft de gemeente de terrasrechten voor het hele jaar vrijgegeven zonder aan de kermis te denken." Het probleem speelt volgens Vale al jaren, maar zorgt het mooie najaarsweer er nu voor dat cafébazen hun terrassen al helemaal niet willen opruimen.

Buurman
Voor het opbouwen van de attracties zijn de exploitanten dus afhankelijk van welwillende cafébazen die een paar stoelen en tafels naar binnen halen. "Dat doet niet iedereen. Sterker nog: als een kroegbaas ziet dat zijn buurman zijn terras niet opruimt, doet hij dat zelf ook niet," aldus Vale. "En als je het mij vraagt, ik snap dat wel. De cafébazen zijn ook ondernemers, net als wij."

De kermisexploitanten willen graag in gesprek met gemeente en ondernemers om dit gevecht om de vierkante meters volgend jaar te voorkomen.

De Venlose kermis begint vrijdag en duurt tot en met zondag 21 oktober.

Luister ook: Kermis Venlo botst met horecaondernemers

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen