Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kermisbazen en horeca botsen om vierkante meters in Venlo

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 21:30

De pleinen in de binnenstad van Venlo zijn een strijdtoneel voor kermisexploitanten en de Venlose horeca.

Vrijdag begint de kermis, maar kermisbazen die hun attractie willen opbouwen moeten vechten voor de vierkante meters. Die zijn namelijk gevuld met terrasstoelen, tafels en parasols.

Terrasrechten
Het probleem ligt volgens exploitant Frank Vale bij de gemeente. "In andere plaatsen is geregeld dat terraseigenaren ruimte moeten maken voor de kermis, maar in Venlo niet", zegt hij. "Hier heeft de gemeente de terrasrechten voor het hele jaar vrijgegeven zonder aan de kermis te denken." Het probleem speelt volgens Vale al jaren, maar zorgt het mooie najaarsweer er nu voor dat cafébazen hun terrassen al helemaal niet willen opruimen.

Buurman
Voor het opbouwen van de attracties zijn de exploitanten dus afhankelijk van welwillende cafébazen die een paar stoelen en tafels naar binnen halen. "Dat doet niet iedereen. Sterker nog: als een kroegbaas ziet dat zijn buurman zijn terras niet opruimt, doet hij dat zelf ook niet," aldus Vale. "En als je het mij vraagt, ik snap dat wel. De cafébazen zijn ook ondernemers, net als wij."

De kermisexploitanten willen graag in gesprek met gemeente en ondernemers om dit gevecht om de vierkante meters volgend jaar te voorkomen.

De Venlose kermis begint vrijdag en duurt tot en met zondag 21 oktober.

Luister ook: Kermis Venlo botst met horecaondernemers

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen