Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermisattractie Helden blijft voorlopig dicht

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 7:44

De kermisattractie in Helden waar zaterdagavond een jongetje uit viel, blijft naar verwachting de komende dagen nog dicht.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Peel en Maas, waar het dorp onder valt, doet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) momenteel nog onderzoek naar wat er is gebeurd.

Hersenschudding
Het vijfjarige kind heeft een hersenschudding opgelopen door het incident. Hij werd na zijn val uit de rups met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer thuis. Het is
nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De kermis in Helden duurt nog tot en met dinsdag.

Staan
Voorzitter Atze Lubach van de Nationale Bond Van Kermishouders (BOVAK) zei dat de rups technisch in orde is. Hij zegt dat het jongetje is gaan staan in de attractie en toen is gevallen. "Mogelijk is de jongen gaan staan omdat de rups even stil stond en hij daardoor dacht dat de rit voorbij was."

Beugel
Lubach legt uit dat de rups een kinderattractie is die niet hard gaat. Hij wil niet vooruitlopen op maatregelen om herhaling te voorkomen, omdat het onderzoek door de NVWA nog niet klaar is. "Maar mogelijk is het toch zinvol om te kijken of een beugel of gordel in de karretjes van de rups moet worden bevestigd. Zo'n maatregel moet dan wel op landelijk niveau worden genomen."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen