Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermisattractie Helden blijft voorlopig dicht

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 7:44

De kermisattractie in Helden waar zaterdagavond een jongetje uit viel, blijft naar verwachting de komende dagen nog dicht.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Peel en Maas, waar het dorp onder valt, doet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) momenteel nog onderzoek naar wat er is gebeurd.

Hersenschudding
Het vijfjarige kind heeft een hersenschudding opgelopen door het incident. Hij werd na zijn val uit de rups met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels weer thuis. Het is
nog niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De kermis in Helden duurt nog tot en met dinsdag.

Staan
Voorzitter Atze Lubach van de Nationale Bond Van Kermishouders (BOVAK) zei dat de rups technisch in orde is. Hij zegt dat het jongetje is gaan staan in de attractie en toen is gevallen. "Mogelijk is de jongen gaan staan omdat de rups even stil stond en hij daardoor dacht dat de rit voorbij was."

Beugel
Lubach legt uit dat de rups een kinderattractie is die niet hard gaat. Hij wil niet vooruitlopen op maatregelen om herhaling te voorkomen, omdat het onderzoek door de NVWA nog niet klaar is. "Maar mogelijk is het toch zinvol om te kijken of een beugel of gordel in de karretjes van de rups moet worden bevestigd. Zo'n maatregel moet dan wel op landelijk niveau worden genomen."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen