Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermisattractie Crazy Calypso na ongeluk buiten gebruik

Geplaatst opdinsdag 5 september 2017 - 7:11

Vanwege het ongeluk op de kermis in Broekhuizen waarbij twee personen lichtgewond raakten, mag attractie Crazy Calypso van exploitant Peter Wijnants uit Landgraaf voorlopig niet gebruikt worden.

Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) besloten na onderzoek, meldt de Limburger.

Losgeschoten
Op de laatste zondag van augustus brak op de kermis in Broekhuizen een bakje van de Calypso af tijdens het draaien. Het ding werd vervolgens tegen een hekwerk geslingerd. De twee inzittenden raakten daarbij lichtgewond.

Lees ook: Kermisattractie breekt af, twee gewonden

Goedgekeurd
Volgens de NVWA was de Crazy Calypso in juli nog goedgekeurd. "Maar een auto die net goedgekeurd is, kan ook kapotgaan", verklaart een woordvoerder tegen de krant. De exploitant moet de attractie nu repareren en opnieuw laten keuren. Tot die tijd wordt de Crazy Calypso niet toegelaten op kermissen.

Maatregelen
Daarnaast wordt er nog onderzocht of er maatregelen tegen exploitant Peter Wijnants getroffen gaan worden. Hij had de NVWA direct na het incident moeten inlichten, maar deed dit volgens de instantie niet. Wijnants zegt zelf het ongeluk wel degelijk gemeld te hebben. Dit onderzoek loopt nog.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen