Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermis Weert dupe van terreurdreiging

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 10:20

Minder mensen hebben vorig jaar september de kermis in Weert bezocht doordat er vier terreurverdachten werden opgepakt.

Dat staat in een evaluatierapport van de gemeente Weert. De bezoekersaantallen daalden vorig jaar ten opzichte van voorgaande jaren. Ook het slechte weer zou hebben meegespeeld.

Speculaties
De vier terroristen werden donderdag 27 september bij vakantiepark Weerterbergen in de stad opgepakt. Op social media werd volgens het rapport al snel gespeculeerd dat het viertal de kermis op het oog hadden als doelwit. Burgemeester Jos Heijmans ontkrachtte dat de mannen een aanslag in Weert wilden plegen. Hij heeft destijds geen extra maatregelen getroffen, omdat 'de maatregelen die we treffen al zijn ingespeeld op een mogelijke terroristische aanslag'.

Lees ook: Reacties op de kermis in Weert: 'Het komt wel erg dichtbij'

De kermis in Weert trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers. Schattingen hierover lopen uiteen van 250.000 tot 500.000 over alle zes de kermisdagen. Het is niet duidelijk hoeveel minder bezoekers vorig jaar het evenement bezocht. De daling in het aantal bezoekers is af te leiden aan de omzet van parkeergarages. Dat was vergeleken met het jaar ervoor zo'n 6000 euro minder. Ook maakten minder mensen gebruik van de EHBO-post

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen