Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermis Weert dupe van terreurdreiging

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 10:20

Minder mensen hebben vorig jaar september de kermis in Weert bezocht doordat er vier terreurverdachten werden opgepakt.

Dat staat in een evaluatierapport van de gemeente Weert. De bezoekersaantallen daalden vorig jaar ten opzichte van voorgaande jaren. Ook het slechte weer zou hebben meegespeeld.

Speculaties
De vier terroristen werden donderdag 27 september bij vakantiepark Weerterbergen in de stad opgepakt. Op social media werd volgens het rapport al snel gespeculeerd dat het viertal de kermis op het oog hadden als doelwit. Burgemeester Jos Heijmans ontkrachtte dat de mannen een aanslag in Weert wilden plegen. Hij heeft destijds geen extra maatregelen getroffen, omdat 'de maatregelen die we treffen al zijn ingespeeld op een mogelijke terroristische aanslag'.

Lees ook: Reacties op de kermis in Weert: 'Het komt wel erg dichtbij'

De kermis in Weert trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers. Schattingen hierover lopen uiteen van 250.000 tot 500.000 over alle zes de kermisdagen. Het is niet duidelijk hoeveel minder bezoekers vorig jaar het evenement bezocht. De daling in het aantal bezoekers is af te leiden aan de omzet van parkeergarages. Dat was vergeleken met het jaar ervoor zo'n 6000 euro minder. Ook maakten minder mensen gebruik van de EHBO-post

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen