Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermis Venray afgelast: alleen tien attracties voor kinderen

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2020 - 20:21

De traditionele zomerkermis in Venray gaat dit jaar niet door. Dat heeft het gemeentebestuur donderdag besloten.

De kermis stond gepland op 31 juli tot 5 augustus, maar vanwege de beperkende maatregelen rond het coronavirus heeft de gemeente toch moeten besluiten het evenement af te gelasten.

Onmogelijk
"We hebben echt alle mogelijkheden en alternatieven onderzocht, maar met alle wettelijk vereiste maatregelen die we moeten toepassen, zit het er dit jaar helaas niet in", laat verantwoordelijk wethouder Jan Loonen weten. "We gunnen het onze inwoners en de kermis is natuurlijk ook voor de exploitanten en onze horeca-ondernemers meer dan welkom. Maar binnen de kaders van de coronamaatregelen is het onmogelijk om de veiligheid en de gezondheid van bezoekers en medewerkers te garanderen." Daarnaast zouden de kosten voor de gemeente 'onverantwoord hoog' zijn, geeft Loonen aan.

Kinderkermis gaat wel door
Toch hoeven kermisliefhebbers in Venray niet helemaal attractieloos door de zomer te gaan; de kinderkermis, al jaren een vast onderdeel van de grote kermis, gaat wel gewoon door. Op het Gouden Leeuwplein en op een klein gedeelte van het Schouwburgplein komen maximaal tien attracties te staan. Ook de dorpen Ysselsteyn en Blitterswijck mogen gewoon een kermis organiseren. Het gemeentebestuur zegt ervan uit te gaan dat de Venrayse kermis in 2021 wel weer gewoon door kan gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen