Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermis Venray afgelast: alleen tien attracties voor kinderen

Geplaatst opdonderdag 16 juli 2020 - 20:21

De traditionele zomerkermis in Venray gaat dit jaar niet door. Dat heeft het gemeentebestuur donderdag besloten.

De kermis stond gepland op 31 juli tot 5 augustus, maar vanwege de beperkende maatregelen rond het coronavirus heeft de gemeente toch moeten besluiten het evenement af te gelasten.

Onmogelijk
"We hebben echt alle mogelijkheden en alternatieven onderzocht, maar met alle wettelijk vereiste maatregelen die we moeten toepassen, zit het er dit jaar helaas niet in", laat verantwoordelijk wethouder Jan Loonen weten. "We gunnen het onze inwoners en de kermis is natuurlijk ook voor de exploitanten en onze horeca-ondernemers meer dan welkom. Maar binnen de kaders van de coronamaatregelen is het onmogelijk om de veiligheid en de gezondheid van bezoekers en medewerkers te garanderen." Daarnaast zouden de kosten voor de gemeente 'onverantwoord hoog' zijn, geeft Loonen aan.

Kinderkermis gaat wel door
Toch hoeven kermisliefhebbers in Venray niet helemaal attractieloos door de zomer te gaan; de kinderkermis, al jaren een vast onderdeel van de grote kermis, gaat wel gewoon door. Op het Gouden Leeuwplein en op een klein gedeelte van het Schouwburgplein komen maximaal tien attracties te staan. Ook de dorpen Ysselsteyn en Blitterswijck mogen gewoon een kermis organiseren. Het gemeentebestuur zegt ervan uit te gaan dat de Venrayse kermis in 2021 wel weer gewoon door kan gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen