Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermis in Lottum: wie had daar nog rekening mee gehouden?

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 12:43

De eerste Limburgse kermis is dit weekeinde in Lottum en America. Kermisexploitanten hadden er bijna niet meer op gehoopt. Ook voor de horeca is het een verrassing dat er nog een kermis is dit jaar.

Er is overleg geweest tussen horeca, dorpsraden, gemeente en kermisexploitanten. De beslissing dat de kermis mag doorgaan is op de valreep genomen. "We zijn door de gemeente gebeld of we bezwaar hadden. Zeker niet. Het is toch een verrassing dat we een kermis hebben dit jaar."

Gezellig
De Lottumse horecaondernemer Ad Sillekens probeert er het beste van te maken: "Normaal sluiten we de straat af bij het plein en staan er biertenten en eetkramen. Dat is dit jaar niet het geval. Maar het wordt vast gezellig."

Video: L1


Dubbel gevoel
Willy Sterrenberg is samen met zijn collega's bezig de vrachtwagen uit te laden. Zijn attractie met botsauto's wordt opgebouwd. Blij om weer in actie te komen is de kermisexploitant zeker. Maar het gevoel is dubbel. "Ik had dit weekeinde eigenlijk op drie kermissen moeten staan. Lottum is als enige overgebleven. Beslissingen of we wel of niet mogen komen, vallen heel laat bij gemeentes. Eerlijk gezegd gaat ons deze kermis op het kerkplein geld kosten. We zijn er wel. Afspraak is afspraak."

Pilsje
Een man op de fiets bekijkt zich op het gemak hoe de attracties van de kleine dorpskermis worden opgebouwd. "Ik ben blij dat er weer wat te doen is in het dorp. Al die corona-maatregelen. Ik heb er zo mijn gedachten over. Maar goed, eerst een pilsje."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen