Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermis in Lottum: wie had daar nog rekening mee gehouden?

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 12:43

De eerste Limburgse kermis is dit weekeinde in Lottum en America. Kermisexploitanten hadden er bijna niet meer op gehoopt. Ook voor de horeca is het een verrassing dat er nog een kermis is dit jaar.

Er is overleg geweest tussen horeca, dorpsraden, gemeente en kermisexploitanten. De beslissing dat de kermis mag doorgaan is op de valreep genomen. "We zijn door de gemeente gebeld of we bezwaar hadden. Zeker niet. Het is toch een verrassing dat we een kermis hebben dit jaar."

Gezellig
De Lottumse horecaondernemer Ad Sillekens probeert er het beste van te maken: "Normaal sluiten we de straat af bij het plein en staan er biertenten en eetkramen. Dat is dit jaar niet het geval. Maar het wordt vast gezellig."

Video: L1


Dubbel gevoel
Willy Sterrenberg is samen met zijn collega's bezig de vrachtwagen uit te laden. Zijn attractie met botsauto's wordt opgebouwd. Blij om weer in actie te komen is de kermisexploitant zeker. Maar het gevoel is dubbel. "Ik had dit weekeinde eigenlijk op drie kermissen moeten staan. Lottum is als enige overgebleven. Beslissingen of we wel of niet mogen komen, vallen heel laat bij gemeentes. Eerlijk gezegd gaat ons deze kermis op het kerkplein geld kosten. We zijn er wel. Afspraak is afspraak."

Pilsje
Een man op de fiets bekijkt zich op het gemak hoe de attracties van de kleine dorpskermis worden opgebouwd. "Ik ben blij dat er weer wat te doen is in het dorp. Al die corona-maatregelen. Ik heb er zo mijn gedachten over. Maar goed, eerst een pilsje."

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen