Overslaan en naar de inhoud gaan

Kermis Festival Outdoor lijdt ruim ton verlies

Geplaatst opdinsdag 13 juli 2021 - 21:49

Kermis Festival Outdoor in Panningen heeft naar verwachting ruim een ton financieel verlies geleden doordat het driedaagse evenement op de valreep alleen nog op vrijdag door kon gaan.

Een uur voor aanvang werden namelijk de aangescherpte coronamaatregelen duidelijk voor onder andere buitenevenementen. Vanaf afgelopen zaterdag mogen nog maximaal 1000 mensen bij evenementen in de buitenlucht zijn.

Huilende jeugd
"Het is dubbel", blikt medeorganisator Martijn Horsten terug. "Aan de ene kant was het mooi dat we een avond iets hebben kunnen doen. Maar aan de andere kant juist jammer dat het maar één avond was." Die avond kwamen tussen de 2000 en 2500 jongeren naar de feesttent op het oude sportpark, waar ruimte was voor zo'n 5000 bezoekers. "Huilende jeugd had ik om me heen hangen. 'Eén dag feest, zo sjiek. Wat heb ik dit gemist. We mogen maar één dag, dan zuipen we voor drie dagen', zeiden ze. Iedereen vond het geweldig. Het is klote als je zaterdag dan 'nee' moet verkopen."

Lees ook: Op de valreep: Panningen heeft voorlopig laatste festival

Vals testbewijs
Mensen met kaartjes voor zaterdag en zondag werden vrijdag door de organisatie opgeroepen om vrijdagavond al te komen. Uiteindelijk konden een hoop mensen alsnog niet komen, omdat ze die avond nog niet getest waren. Bezoekers mochten alleen binnen als ze volledig gevaccineerd waren of een negatief testbewijs hadden. "We hebben drie mensen aan de deur gehad met een vals testbewijs. Op ruim 2000 bezoekers valt dat mee."

Krom
Horsten, ook eigenaar van Dotje's Skihut, heeft moeite met de tegenstrijdigheden binnen de coronamaatregelen. "We hadden 2500 mensen vrijdag op het feest staan, getest en al. Ik wist wie binnen waren en dat ze gezond waren. Zaterdag had ik het café open en zitten er 200 van wie ik niet weet wie ze zijn en of ze gezond zijn. Het is zo krom als maar zijn kan." Hij vindt dat het afgelopen weekend 'het perfecte beeld van anderhalf jaar is'. "Het mag, je gaat het regelen, klaarstaan. En dan ho, wat hebben we gedaan, het mag niet meer. Ik heb respect voor Rutte en De Jonge, maar ze weten niet wat ze moeten. Dat snap ik, want deze situatie hebben we nog nooit meegemaakt."

Geschiedenisboeken in
Volgens de organisator kan dit evenement wel de geschiedenisboeken in. "Tien dagen geleden belde de burgemeester nog met 'proficiat, jullie mogen', stond het gras een meter hoog op het veld en was er verder nog niets. In zes dagen tijd tover je een gigantische tent tevoorschijn waar je normaal maanden voorbereiding voor nodig hebt. En een uur voor de wedstrijd begint, trekken ze (kabinet, red.) de stekker eruit." Desondanks heeft hij zelden zoveel positieve geluiden na een feest gehoord. "Het was een hele rare dag, maar evengoed sjiek. Terwijl het eigenlijk om te huilen was."

De ondernemer hoopt dat het Rijk met een tegemoetkoming komt. "Dit heeft niks met ondernemersrisico te maken. Een uur van tevoren hoor je dit. Dan blijf je met een financieel debacle achter. Het kan niet zo zijn dat ik nu financieel de boot in ga en daar niets tegenover staat."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen