grote kerk sittard wijnrek (18 nov 2020)

Oud houtwerk van Sittardse kerktoren te koop als wijnrek

De galmborden van de Sittardse Grote Kerk zijn te koop in de vorm van een wijnrek.

De Petrus en Pauluskerk in Maastricht
Granaat van ruim 100 jaar oud ontdekt in kerktoren

In de kerktoren van de Petrus en Pauluskerk in de Maastrichtse wijk Wolder is woensdag een mortiergranaat uit de Eerste Wereldoorlog ontdekt.

museum klokken weert klokkengieters (7 jul 2020)
Met 80 traptreden naar hoge expositie over klokkengieters

De geschiedenis van de klokkengieters van Weert is binnenkort op grote hoogte te bekijken. In de toren van de dekenale Martinuskerk wordt een blijvende expositie ingericht, die een relatief onbekend stukje historie blootlegt.

Nieuwe trappen naar de kerktoren van de Nicolaaskerk in Meijel (04 feb 2020)
Opknapbeurt kerk Meijel bijna klaar

De restauratie van de Sint-Nicolaaskerk in Meijel is bijna klaar.

'Wachter van de Peel' krijgt hulp na lange lijdensweg

De toren van de St. Lambertuskerk in Nederweert wordt sinds maandag gerenoveerd. Een deel van de toren, ook bekend als 'de Wachter van De Peel', is al twee jaar afgezet, omdat er in 2016 brokstukjes van de muur naar beneden vielen en de veiligheid in het geding was.

Verzekeraar dekt schade aan verlichting kerktoren Meijel

Na een jaar steggelen dekt verzekeraar Donatus alsnog de schade aan de verlichting van de kerktoren in Meijel. Het gaat om een bedrag van zo'n 80.000 euro.

Werkzaamheden kerktoren Nederweert duren hele dag

Sinds vrijdagochtend worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de toren van de Lambertuskerk in Nederweert.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten