Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkradenaren uit slaap gehouden door plofkraak

Geplaatst opdonderdag 23 april 2020 - 11:30

Een plofkraak en een rondcirkelende politiehelikopter hebben inwoners van Kerkrade in de nacht van woensdag op donderdag wakker geschud.

Een geldautomaat aan de Voccartstraße in het Duitse Herzogenrath, op een steenworp van de landsgrens en de Kerkraadse Nieuwstraat, werd rond 3:15 uur door meerdere daders opgeblazen.

Beschadigd
Er raakte niemand gewond bij het incident, meldt de Duitse politie. Wel raakten het gebouw waar de automaat gevestigd is, én twee geparkeerde auto's door de explosie fors beschadigd. Naast de politie werd ook de brandweer opgeroepen.

Klopjacht
Door de luide knal belden inwoners van zowel de Duitse plaats als Kerkrade de politie. Meerdere Kerkradenaren laten aan L1 weten dat zij door de explosie en de helikopter gewekt werden. De Duitse agenten startten daarop een klopjacht waarbij ook een helikopter werd ingezet. Ze hebben echter nog niemand aangehouden.

De Duitse politie weet nog niet of de daders ook iets buit hebben weten te maken.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen