Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerkradenaar slachtoffer van keeperscarrousel Dordrecht

Geplaatst opwoensdag 30 augustus 2017 - 7:21

Doelman Nick Wolters (24) speelt dit jaar met een wel heel aparte constructie voor FC Dordrecht; hij keept om de twee wedstrijden.

De andere twee wedstrijden staat dan concurrent Renze Fij onder de lat bij de Schapenkoppen.

Eerste keeper
Beide doelmannen kwamen deze zomer naar FC Dordrecht, in de hoop eerste keeper te worden bij de Jupiler League-formatie. Trainer Gérard de Nooijer wilde op basis van de voorbereiding echter niet kiezen tussen beide goalies, omdat hij ze te zeer aan elkaar gewaagd vindt.

Niet gewend
Daarom heeft De Nooijer gekozen voor de 'omstebeurt-constructie', iets wat in het profvoetbal zelden tot nooit vertoond is. "Dit is niet wat we gewend zijn", zegt Kerkradenaar Wolters tegenover Fox Sports. "En dit is niet zoals het zou moeten gaan misschien. Maar bij ons is het momenteel niet anders en daar moet je je bij neerleggen."

Winterstop
Tot de winterstop blijft de keeperscarrousel in Dordrecht draaien. Daarna bekijkt De Nooijer de situatie opnieuw. Fij mocht het seizoen aftrappen en kreeg prompt vijf goals om zijn oren in het eerste competitieduel, in een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard (5-1). De tweede wedstrijd, thuis tegen Jong FC Utrecht, werd wel gewonnen: 2-1.

Wolters kwam deze zomer over van Roda JC, waar hij nooit in het eerste speelde. Afgelopen seizoen zat hij 25 keer op de Kerkraadse bank als reservekeeper, maar het kwam dus nooit tot een invalbeurt.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen