Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerkradenaar slachtoffer van keeperscarrousel Dordrecht

Geplaatst opwoensdag 30 augustus 2017 - 7:21

Doelman Nick Wolters (24) speelt dit jaar met een wel heel aparte constructie voor FC Dordrecht; hij keept om de twee wedstrijden.

De andere twee wedstrijden staat dan concurrent Renze Fij onder de lat bij de Schapenkoppen.

Eerste keeper
Beide doelmannen kwamen deze zomer naar FC Dordrecht, in de hoop eerste keeper te worden bij de Jupiler League-formatie. Trainer Gérard de Nooijer wilde op basis van de voorbereiding echter niet kiezen tussen beide goalies, omdat hij ze te zeer aan elkaar gewaagd vindt.

Niet gewend
Daarom heeft De Nooijer gekozen voor de 'omstebeurt-constructie', iets wat in het profvoetbal zelden tot nooit vertoond is. "Dit is niet wat we gewend zijn", zegt Kerkradenaar Wolters tegenover Fox Sports. "En dit is niet zoals het zou moeten gaan misschien. Maar bij ons is het momenteel niet anders en daar moet je je bij neerleggen."

Winterstop
Tot de winterstop blijft de keeperscarrousel in Dordrecht draaien. Daarna bekijkt De Nooijer de situatie opnieuw. Fij mocht het seizoen aftrappen en kreeg prompt vijf goals om zijn oren in het eerste competitieduel, in een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard (5-1). De tweede wedstrijd, thuis tegen Jong FC Utrecht, werd wel gewonnen: 2-1.

Wolters kwam deze zomer over van Roda JC, waar hij nooit in het eerste speelde. Afgelopen seizoen zat hij 25 keer op de Kerkraadse bank als reservekeeper, maar het kwam dus nooit tot een invalbeurt.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen