Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkradenaar slachtoffer van keeperscarrousel Dordrecht

Geplaatst opwoensdag 30 augustus 2017 - 7:21

Doelman Nick Wolters (24) speelt dit jaar met een wel heel aparte constructie voor FC Dordrecht; hij keept om de twee wedstrijden.

De andere twee wedstrijden staat dan concurrent Renze Fij onder de lat bij de Schapenkoppen.

Eerste keeper
Beide doelmannen kwamen deze zomer naar FC Dordrecht, in de hoop eerste keeper te worden bij de Jupiler League-formatie. Trainer Gérard de Nooijer wilde op basis van de voorbereiding echter niet kiezen tussen beide goalies, omdat hij ze te zeer aan elkaar gewaagd vindt.

Niet gewend
Daarom heeft De Nooijer gekozen voor de 'omstebeurt-constructie', iets wat in het profvoetbal zelden tot nooit vertoond is. "Dit is niet wat we gewend zijn", zegt Kerkradenaar Wolters tegenover Fox Sports. "En dit is niet zoals het zou moeten gaan misschien. Maar bij ons is het momenteel niet anders en daar moet je je bij neerleggen."

Winterstop
Tot de winterstop blijft de keeperscarrousel in Dordrecht draaien. Daarna bekijkt De Nooijer de situatie opnieuw. Fij mocht het seizoen aftrappen en kreeg prompt vijf goals om zijn oren in het eerste competitieduel, in een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard (5-1). De tweede wedstrijd, thuis tegen Jong FC Utrecht, werd wel gewonnen: 2-1.

Wolters kwam deze zomer over van Roda JC, waar hij nooit in het eerste speelde. Afgelopen seizoen zat hij 25 keer op de Kerkraadse bank als reservekeeper, maar het kwam dus nooit tot een invalbeurt.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen