Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkradenaar niet terug naar gevangenis na drugsruzie

Geplaatst opdinsdag 27 juli 2021 - 14:00

Timothy L. (40) hoeft niet terug naar de gevangenis. De Kerkradenaar werd verdacht van een gruwelijke afpersing, waarbij hij zou hebben gedreigd de vingers van het slachtoffer af te knippen, maar de rechter ziet daarvoor geen bewijs.

Van de vijf tenlastegelegde feiten acht de rechter er één bewezen.

Lees ook: Fantasie of gruwelijke werkelijkheid: 'Knip je vingers eraf'

Straf uitgezeten
Voor die kwestie, het gewelddadig beroven van zijn slachtoffer, heeft hij dinsdag twaalf maanden cel gekregen. De helft van die straf is voorwaardelijk opgelegd. Timothy zat al zes maanden in voorarrest en hoeft dus niet terug naar de gevangenis. "Daar is hij erg blij mee", zegt advocaat Raimon Maessen. "De rechter heeft het grootste deel van mijn pleidooi overgenomen, dat is mooi."

Cocaïneschuld
Timothy had cocaïne geregeld voor het latere slachtoffer, maar die zou niet hebben betaald voor zijn drugs. Volgens Timothy bleef het bij een vechtpartij om dat geschil op te lossen. Hij pakte de man daarbij zeker 1500 euro af. Daarom is hij wel veroordeeld voor diefstal met geweld. Het slachtoffer claimt te zijn vastgebonden, mishandeld en bedreigd. Daar zag de rechter te weinig bewijs voor.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen