Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkradenaar gruwelijk gemarteld met lepel en sigaretten

Geplaatst opzondag 10 oktober 2021 - 8:00

Een man uit Kerkrade is op gruwelijke wijze gemarteld in zijn eigen woning. Er zijn sigaretten op zijn lichaam uitgedrukt en er is met een schroevendraaier in zijn lichaam gestoken. Ook hielden zijn belagers een gloeiend hete lepel tegen zijn huid.

Dat blijkt uit informatie van L1. Op dit moment zit er één man in voorarrest voor de marteling, begin dit jaar.

Geschrokken buren
Het slachtoffer schreeuwde het uit tijdens de gruweldaden en dat lijkt zijn redding te zijn geweest. Geschrokken buren belden de politie. Toen agenten arriveerden, troffen ze de bewoner vastgebonden op een stoel. De delen van zijn lichaam die niet werden bedekt door zijn kleding, een shirt en voetbalshorts, waren ernstig toegetakeld.

Oren geknipt
Het beschrijven en fotograferen van het letsel van het slachtoffer nam de nodige tijd in beslag; zijn benen waren bewerkt met een hamer en schroevendraaier, op meerdere plekken waren brandwonden zichtbaar die met sigaretten waren gemaakt en hij leek meermaals geslagen.

Het slachtoffer vertelde bovendien hoe zijn belagers een lepel lang boven een vlam hielden, om vervolgens die gloeiend hete lepel tegen zijn huid te drukken. Hij zou ook in zijn oor zijn geknipt met een schaar of een tang.

Blikje frisdrank
Naar eigen zeggen is de man twee dagen gemarteld. Dat gebeurde al op 6 en 7 januari van dit jaar. Het duurde echter tot eind september voordat de politie de verdachte uit Rotterdam had gevonden. Het dna van deze Abdel C. op een sigarettenpeuk en een vingerafdruk op een blikje frisdrank linken hem aan de plaats delict. Na maandenlang zoeken, vond de politie hem per toeval bij een verkeerscontrole.

Arrestatie
Foto: iStock

Bobby en de Mexicaan
Volgens het slachtoffer had hij een drugsconflict met Abdel, die hij kende onder de naam Bobby, en diens handlanger 'de Mexicaan'. De Mexicaan zou zijn geboren als Jean Pierre en zijn bijnaam te danken hebben aan zijn uiterlijk. Hij is vooralsnog niet aangehouden, maar staat wel vol in het vizier. Deze Jean Pierre liet immers sporen na op onder andere de gebruikte schroevendraaier.

Trouwe werknemer
De Mexicaan zou volgens opsporingsdiensten voor Abdel werken als drugsverkoper en daarom mogelijk ook de martelklus hebben uitgevoerd. Abdel ontkent iedere betrokkenheid. Hij heeft deze week de onderzoeksrechter geprobeerd te overtuigen van zijn onschuld. Die besloot zijn voorarrest desondanks met twee weken te verlengen.

Rotterdams alibi
Abdels advocaat Peer Szymkowiak zegt dat zijn cliënt een alibi heeft voor de marteldagen. "De eerste dag was cliënt de hele dag in Rotterdam. Hij heeft zelfs nog pintransacties van een plek waar hij heeft gegeten en gedronken. Op de tweede dag was hij tot 17:00 uur nog aantoonbaar in Rotterdam. Justitie vertikt het tot dusver om dat goed uit te zoeken."

De rechter wil dat nu wel goed uitgezocht hebben. Daarom verlengde hij Abdels voorarrest met twee weken, in plaats van de drie maanden die justitie verzocht. Dat er dna en vingerafdrukken van Abdel op een sigaret en een blikje zijn gevonden, is volgens Szymkowiak verklaarbaar. "Hij ontkent niet ooit in de woning te zijn geweest, maar betwist met klem daar het slachtoffer van 6 tot en met 7 januari van zijn vrijheid te hebben beroofd. En dat kan hij bewijzen aan de hand van camerabeelden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen