Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerkrade wil zomerschool als vangnet voor risicojeugd

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2015 - 7:06

Het stadsbestuur van Kerkrade onderzoekt de mogelijkheid om een zomerschool op te zetten. Wellicht gaat deze school nog aankomende zomer open.

Het idee komt uit de koker van coalitiepartij Lokaal Alternatief.

Structuur
"Er zijn veel jongeren voor wie een zomerschool een uitkomst kan zijn", zegt fractievoorzitter Betty Breemen. "Denk aan kinderen wier ouders geen tijd hebben in de zomer, vanwege hun werk. Maar ook aan risicojongeren, voor wie de structuur van naar school gaan wegvalt in de zomervakantie."

Basisonderwijs
In eerste instantie mikt de partij op basisonderwijs. Breemen ziet mogelijkheden voor plaatselijke sportclubs, scoutingverenigingen en culturele partners. "Dit idee kan meerdere doelen dienen. En je kan een oud schoolgebouw gebruiken, dan houd je dat leefbaar." Ook hoopt ze op een samenwerking met onderwijsstichting Movare en welzijnsorganisatie Impuls.

Het idee is met enthousiasme ontvangen door verantwoordelijk wethouder Jo Schlangen (Burgerbelangen, Onderwijs). De wethouder denkt dat er in het eerste kwartaal van 2016 mogelijk een gedragen plan ligt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Campusdrama kost Kerkrade ruim 4 miljoen
Verlaten Campus Kerkrade niet langer school
Zwemmen Zwembad
Kerkrade schrapt schoolzwemmen
Studenten uit India komen naar Kerkrade
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen