Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkrade wil zomerschool als vangnet voor risicojeugd

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2015 - 7:06

Het stadsbestuur van Kerkrade onderzoekt de mogelijkheid om een zomerschool op te zetten. Wellicht gaat deze school nog aankomende zomer open.

Het idee komt uit de koker van coalitiepartij Lokaal Alternatief.

Structuur
"Er zijn veel jongeren voor wie een zomerschool een uitkomst kan zijn", zegt fractievoorzitter Betty Breemen. "Denk aan kinderen wier ouders geen tijd hebben in de zomer, vanwege hun werk. Maar ook aan risicojongeren, voor wie de structuur van naar school gaan wegvalt in de zomervakantie."

Basisonderwijs
In eerste instantie mikt de partij op basisonderwijs. Breemen ziet mogelijkheden voor plaatselijke sportclubs, scoutingverenigingen en culturele partners. "Dit idee kan meerdere doelen dienen. En je kan een oud schoolgebouw gebruiken, dan houd je dat leefbaar." Ook hoopt ze op een samenwerking met onderwijsstichting Movare en welzijnsorganisatie Impuls.

Het idee is met enthousiasme ontvangen door verantwoordelijk wethouder Jo Schlangen (Burgerbelangen, Onderwijs). De wethouder denkt dat er in het eerste kwartaal van 2016 mogelijk een gedragen plan ligt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Campusdrama kost Kerkrade ruim 4 miljoen
Verlaten Campus Kerkrade niet langer school
Zwemmen Zwembad
Kerkrade schrapt schoolzwemmen
Studenten uit India komen naar Kerkrade
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen