Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkrade verbiedt demonstratie, veel politie op de been

Geplaatst opdonderdag 31 maart 2016 - 19:02

De gemeente Kerkrade heeft donderdagmiddag een onduidelijke demonstratie 'tegen terrorisme' verboden.

De protestactie zou worden gehouden in de buurt van de abdij Rolduc, aan de grens met Duitsland. Omdat niet duidelijk was wie de demonstratie organiseerde, gaf burgemeester Jos Som geen toestemming.

Politie
Om te voorkomen dat de demonstratie toch door zou gaan, werd veel politie en ME bij Rolduc geposteerd. Ook hangt er een politiehelikopter in de lucht. "Ik wil geen enkel risico nemen", zegt burgemeester Som.

Ondanks het verbod kwamen er rond 18:00 uur 25 tot 30 mensen opdagen. Ze verzamelden zich bij de sporthal van Rolduc. Ze kregen van de politie het verzoek weer te verdwijnen, maar daar gaven ze geen gehoor aan. Ze moesten zich wel ligitimeren en de politie probeert hen bij de sporthal te houden.

Rustig
Volgens L1-verslaggever Ruud Kleinen is de situatie ter plekke rustig. De mensen die op kwamen dagen voor de demonstratie, hadden geen spandoeken bij zich, Rond 19:50 uur begon de politie aanstalten te maken om te vertrekken.

Om 20:30 uur is er een extra nieuwsuitzending op L1TV over Kerkrade.

De politie houdt de demonstranten bij de sporthal.
Foto: Ruud Kleinen

Signalen
De afgelopen dagen kwamen er 'signalen' binnen dat er iets stond te gebeuren in Kerkrade, zegt een politiewoordvoerder. Het zou gaan om een demonstratie tegen terrorisme, maar wie er precies achter zaten, bleef onduidelijk.

Overleg tussen politie, justitie en gemeente leidde tot het verbod.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Arrestaties bij verboden demonstratie in Kerkrade
Ook supporters van Roda bij protestactie in Kerkrade
Beveiliging burgemeester Som van Kerkrade na bedreiging
Geen extra politie Limburg om motorbendes aan te pakken
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen