Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerkrade praat met VolkerWessels om centrumplan te redden

Geplaatst opdonderdag 4 december 2014 - 6:40

De gemeente Kerkrade is in gesprek met bouwonderneming VolkerWessels om tot een oplossing te komen voor het centrumplan.

Dat maakte wethouder Huub Wiermans bekend tijdens een commissievergadering. Volgens de wethouder zijn er nu gesprekken gaande met de bouwonderneming welke mogelijkheden er zijn.

Onduidelijk
De wethouder concludeerde dat er verder wordt gegaan met het centrumplan, maar op welke wijze is op dit moment nog niet duidelijk. Op korte termijn moet er wel een scenario liggen dat voorgelegd wordt aan de raad.

Projectontwikkelaar Piet van Pol zou dat centrumplan ontwikkelen maar dan had hij wel een geldlening nodig van de gemeente van 23 miljoen euro.

De gemeenteraad had in een motie om een onderzoek gevraagd wat de consequenties van een geldlening aan de van corruptie verdachte projectontwikkelaar Van Pol zouden kunnen zijn.

Van Pol
Deskundigen van bureau Montesquieu kwamen tot de conclusie dat Van Pol niet aan de voorwaarden kan voldoen die de gemeente Kerkrade heeft gesteld om de Roermondse projectontwikkelaar geld te lenen. Zo heeft het bedrijf geen derde partij gevonden die het project afmaakt als Van Pol dat niet kan. En ook kan het bedrijf niet garanderen dat de lening en rente worden afgelost.

Een meerderheid van de raad vindt dat de geldlening voor Van Pol niet aan de orde is in de huidige situatie. Het college onderschrijft op dit moment deze mening.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

23,5 miljoen voor centrumplan Kerkrade
Politieke onrust in Kerkrade door dagvaarding Van Pol
SP wil helderheid over betrokkenheid Piet van Pol
Statenfractie SP wil subsidie Kerkrade opschorten
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen