Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkrade onderzoekt mysterieus gat naast kasteel Erenstein

Geplaatst opmaandag 5 augustus 2019 - 6:23

De gemeente Kerkrade laat onderzoeken wat de oorzaak is van een groot gat op het terrein van Kasteel Erenstein in Kerkrade.

Er worden boringen gedaan om te kijken hoe de gesteldheid van de bodem is en wat een mogelijke oorzaak kan zijn van het metersdiepe gat op het terrein naast het kasteel.

Mijnverleden
In het verleden werd er in de buurt steenkool gewonnen en dat zou wel eens mee kunnen spelen. Een bureau uit Aken is al bezig met boringen die ook nog deze week duren. De resultaten worden eind deze maand bekend. Dan wordt ook duidelijk of er sprake is van een of meer verzakkingen en hoe alles hersteld moet worden.

Castle of Love
Eind deze maand vindt op het terrein het tweedaags festival Castle of Love plaats. Wethouder Dion Schneider verwacht niet dat dat gevaar loopt door de werkzaamheden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen