Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkrade onderzoekt mysterieus gat naast kasteel Erenstein

Geplaatst opmaandag 5 augustus 2019 - 6:23

De gemeente Kerkrade laat onderzoeken wat de oorzaak is van een groot gat op het terrein van Kasteel Erenstein in Kerkrade.

Er worden boringen gedaan om te kijken hoe de gesteldheid van de bodem is en wat een mogelijke oorzaak kan zijn van het metersdiepe gat op het terrein naast het kasteel.

Mijnverleden
In het verleden werd er in de buurt steenkool gewonnen en dat zou wel eens mee kunnen spelen. Een bureau uit Aken is al bezig met boringen die ook nog deze week duren. De resultaten worden eind deze maand bekend. Dan wordt ook duidelijk of er sprake is van een of meer verzakkingen en hoe alles hersteld moet worden.

Castle of Love
Eind deze maand vindt op het terrein het tweedaags festival Castle of Love plaats. Wethouder Dion Schneider verwacht niet dat dat gevaar loopt door de werkzaamheden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen