Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkrade koopt zich in bij Pipo de Clown

Geplaatst opmaandag 16 oktober 2017 - 21:50

Kerkrade heeft 6500 euro uitgetrokken om decor te mogen zijn voor de nieuwe serie van Pipo de Clown.

Een aflevering speelt zich af in Kerkrade, meldt NRC maandagmiddag.

Indoctrinatie
"Als tegenprestatie worden we genoemd en bezoekt de clown kloostercomplex Rolduc en GaiaZoo. En het mooie van kinder-tv is dat het eindeloos opnieuw wordt bekeken", zegt wethouders Tim Weijers tegen de krant. "De gezonde indoctrinatie gaat dus ook na de eerste uitzending door." Om beter op de kaart te komen staan heeft de gemeente Kerkrade een marketingbudget van 200.000 euro beschikbaar, uitgesmeerd over een aantal jaar.

Youtube/Pipodeclown4ever

De originele Pipo de Clown-reeks begon in 1958, met Cor Witschge die de hoofdrol als eerste vertolkte. Tot 1980 werden er afleveringen gemaakt, met af en toe een wisseling in de cast.

Commercieel
De nieuwe reeks van het ooit vermaarde kinderprogramma is sinds maandag elke ochtend om 8:00 uur te zien op RTL8. De commerciële zender liet gemeenten betalen om mee te mogen spelen in de serie van tien afleveringen. Dat is geen abnormale praktijk bij met name bij commerciële omroepen. Twee jaar geleden stak de provincie twee ton in een RTL-programma. Dat bleek achteraf geldverspilling.

Lees ook: Provincie heeft spijt van sponsoren RTL-programma

Foto: Gemeente Kerkrade
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen