Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerkrade koopt zich in bij Pipo de Clown

Geplaatst opmaandag 16 oktober 2017 - 21:50

Kerkrade heeft 6500 euro uitgetrokken om decor te mogen zijn voor de nieuwe serie van Pipo de Clown.

Een aflevering speelt zich af in Kerkrade, meldt NRC maandagmiddag.

Indoctrinatie
"Als tegenprestatie worden we genoemd en bezoekt de clown kloostercomplex Rolduc en GaiaZoo. En het mooie van kinder-tv is dat het eindeloos opnieuw wordt bekeken", zegt wethouders Tim Weijers tegen de krant. "De gezonde indoctrinatie gaat dus ook na de eerste uitzending door." Om beter op de kaart te komen staan heeft de gemeente Kerkrade een marketingbudget van 200.000 euro beschikbaar, uitgesmeerd over een aantal jaar.

Youtube/Pipodeclown4ever

De originele Pipo de Clown-reeks begon in 1958, met Cor Witschge die de hoofdrol als eerste vertolkte. Tot 1980 werden er afleveringen gemaakt, met af en toe een wisseling in de cast.

Commercieel
De nieuwe reeks van het ooit vermaarde kinderprogramma is sinds maandag elke ochtend om 8:00 uur te zien op RTL8. De commerciële zender liet gemeenten betalen om mee te mogen spelen in de serie van tien afleveringen. Dat is geen abnormale praktijk bij met name bij commerciële omroepen. Twee jaar geleden stak de provincie twee ton in een RTL-programma. Dat bleek achteraf geldverspilling.

Lees ook: Provincie heeft spijt van sponsoren RTL-programma

Foto: Gemeente Kerkrade
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen