Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkrade heeft geen spijt van sluiten gescheurde Campus

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 16:24

Kerkrade heeft geen spijt van het besluit om de Campus te sluiten.

Dat zegt burgemeester Jos Som van Kerkrade tegen L1.

Ongevaarlijk
Het schoolgebouw ging in 2012 halsoverkop op slot omdat er scheuren in het pand werden ontdekt. Uit onderzoek blijkt nu dat de scheuren helemaal niet gevaarlijk zijn. Toch blijft Kerkrade vierkant achter het toenmalige besluit staan.

Lees ook: Scheuren in Campus kost Kerkrade al 5 miljoen

Twijfel
"Destijds was er wel degelijk twijfel over de veiligheid", zegt Som. "Dat achteraf een aantal partijen dat in twijfel trekt, dat kan. Maar die partijen dragen geen verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de inwoners van Kerkrade."

Kosten
Kerkrade kocht het gebouw nadat het op slot ging. Nu zit de gemeente met het gebouw in de maag. De scheuren in de Campus hebben de gemeente al 5 miljoen euro gekost.
Binnenkort wordt besloten wat er met het gebouw gaat gebeuren. Dat kan zijn sloop, opknappen of gedeeltelijke sloop. Wat dat gaat kosten, is nog onduidelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stichting wil niet opnieuw in Campusgebouw in Kerkrade
Scheuren in Campus Kerkrade kost gemeente al 5 miljoen
Milieugedeputeerde Prevoo twijfelt aan Campusrapport
Burgemeester Som wil Hema behouden voor Kerkrade
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen