Overslaan en naar de inhoud gaan

In Kerkrade haalden meeste 60-plussers vorig jaar griepprik

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 7:41

Bijna driekwart van de 60-plussers in Kerkrade haalde eind 2018 en begin 2019 een griepprik. In Venray gingen daarentegen 44,3 procent van de zestigplussers in op de uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik.

Dat is relatief gezien het laagste percentage in Limburg. Dat meldt LocalFocus gebaseerd op cijfers van Stichting Nationaal Programma Grieppreventie (SNPG).

Griepprik halen
Na Kerkrade (73 procent) volgt de gemeente Simpelveld met 68,8 procent. Dat rijtje wordt aangevuld door de gemeenten Stein, Brunssum, Maastricht, Heerlen en Sittard. In Roermond en Venlo gingen respectievelijk 59,5 procent en 52,5 procent van de 60-plussers vorig jaar naar de huisarts voor de griepprik.

Meer griepvaccins
Het is woensdag Nationale Griepprikdag. Rond oktober en november krijgen zo’n zes miljoen ouderen een oproep voor de jaarlijkse griepprik. Het RIVM geeft aan dat er dit jaar vanwege de corona-uitbraak naar verwachting meer mensen de griepprik halen dan voorgaande jaren. Daarom zijn er meer griepvaccins ingekocht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen