Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkrade gaat akkoord met huurverlaging Roda JC

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 20:13

De meerderheid van de gemeenteraad van Kerkrade steunt de huurverlaging van Roda JC. In plaats van acht ton betaalt de club de komende twee jaar vier ton aan huur.

Dit is woensdag besloten tijdens een raadsvergadering. Alleen Ons Kerkrade, SP en Ouderenpartij stemden tegen de motie. Drie weken geleden werd het besluit nog uitgesteld. Oppositiepartij Lokaal Alternatief wilde nog een commissievergadering over de financiële situatie van de club afwachten.

Kwijtgescholden
Het college had na intensief overleg met de clubleiding van Roda een plan opgesteld
club uit het slop te trekken. Daarin staat dat Roda JC tot eind 2020 maar de helft van de stadionhuur hoeft te betalen. De andere helft wordt niet kwijtgescholden, maar blijft een schuld aan de gemeente die in de toekomst afbetaald moet worden. Mocht Roda terugkeren naar de Eredivisie, dan vervallen deze afspraken en moet de club de volledige huur weer betalen.

Lees ook: Meerderheid raad Kerkrade voor verlaging stadionhuur Roda

Verbazing
In september vroeg Roda de plaatselijke politiek om een verlaging van de huur van het Parkstad Limburg Stadion. Door de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie zijn de inkomsten minder geworden en is de club genoodzaakt te bezuinigen.

De huurverlaging is al jaren een beladen onderwerp in Kerkrade. Gemeenteraadsleden 'vielen van hun stoel' door het meest recente verzoek om huurverlaging door de Roda JC-directie.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen