Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkrade en Brunssum huizen minste Nederlandse miljonairs

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 8:22

Kerkrade en Brunssum hebben opnieuw het laagste percentage miljonairs van Nederland.

Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Parkstad
In Kerkrade mag 0,3 procent van het aantal inwoners zich miljonair noemen. In Brunssum zijn er dat iets meer: 0,4 procent. Daarmee staan beide gemeenten net als vorig jaar helemaal onderaan de landelijke ranglijst. Ook de rest van Parkstad scoort laag, met een half procent miljonairs in Heerlen en Landgraaf. Het hoogste percentage miljonairs van Nederland woont in Laren (11 procent).

2,5 procent
Mook en Middelaar heeft binnen Limburg het hoogste percentage binnen de gemeentegrenzen wonen: 2,5 procent. Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Leudal delen de tweede plaats met 2,1 procent.

Limburg onderaan
Limburg heeft ook over de hele provincie genomen het minste aantal miljonairshuishoudens van Nederland. In onze provincie heeft 1,1 procent van de inwoners meer dan een miljoen op de bank staan, net als Flevoland en Groningen. Zeeland huist het grootste percentage, met 1,9 procent.

Landbouw
De meeste Nederlandse miljonairs verdienden hun vermogen in de landbouw, visserij of bosbouw. Ruim een vijfde van de Nederlandse rijken komt uit die sector. Ook de financiële dienstverlening en specialistische zakelijke diensten leveren veel extreem rijken.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen