Ruzie in Kerkrade loopt uit de hand: twee mensen gewond

Twee personen zijn gewond geraakt bij een ruzie in Kerkrade. Er waren meerdere mensen betrokken bij het opstootje.

Veelbesproken Vóttekletsjer onthuld in Eygelshoven

Het standbeeld van D'r Vóttekletsjer is zondagmiddag na veel gemopper op social media onthuld in Eygelshoven.

Zo trappen MVV Maastricht en Roda JC het seizoen af

MVV Maastricht begint het nieuwe seizoen in de eerste divisie met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Roda JC speelt diezelfde dag op 9 augustus het duel in Kerkrade tegen Almere City FC.

Reuzenmiereneter ziet het levenslicht in Kerkrade

De GaiaZOO in Kerkrade is een reuzenmiereneter rijker. Het diertje werd afgelopen weekend geboren.

Tennishal Kerkrade dicht na nachtelijke brand

Bij Parkstad Sportcentrum in Kerkrade heeft in de nacht van donderdag op vrijdag korte tijd brand gewoed.

Roda JC krijgt nieuwe eigenaar
Roda JC stelt Spanjaard aan voor digitale scouting

De eerste invloeden van de nieuwe Roda-eigenaar zijn merkbaar. Jose Maria Fernandez Rubio is aangetrokken om digitaal te gaan scouten.

Jean-Paul de Jong nieuwe hoofdtrainer Roda JC

De kersverse Roda-eigenaar Mauricio Garcia de la Vega heeft zijn eerste aanwinst binnen. In de persoon van Jean-Paul de Jong is er een nieuwe hoofdtrainer gevonden.

Harm van Veldhoven tijdelijk buitenspel

De algemeen directeur van Roda JC, Harm van Veldhoven, is wegens persoonlijke omstandigheden tijdelijk niet in staat om zijn werk uit te voeren.

Van Veldhoven: 'Verleden Garcia de la Vega geen discussie'

Volgens Harm van Veldhoven mag Roda JC met de komst van Mauricio Garcia de la Vega voorzichtig weer aan de Eredivisie denken. Ondanks geruchten uit het verleden van de Mexicaanse investeerder voorspelt de algemeen directeur een vruchtbare samenwerking.

Gezocht: Limburgse lades voor kunstwerk Kerkrade

Voor een nieuw kunstwerk zoekt designmuseum Cube in Kerkrade lades uit Limburg.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda