Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraadse wijk op de schop voor 110 miljoen euro

Geplaatst opdinsdag 5 november 2019 - 17:01

De Kerkraadse wijk Rolduckerveld gaat de komende jaren flink op de schop. De hoogbouwflats worden gesloopt en daar komen appartementen voor in de plaats.

Het totale project kost 110 miljoen euro.

Oplossing
De twee flats aan de Hertogenlaan zijn als eerste aan de beurt. Woningcorporatie Heemwonen wil die flats over enkele jaren slopen. Daar komen 85 appartementen voor in de plaats. Met de huidige bewoners van de tweehonderd huurwoningen zal samen voor een oplossing worden gezorgd.

Gerenoveerd
De twee flats aan de Zonstraat blijven nog wat langer staan. Het plan is deze binnen vijftien jaar te slopen en te vervangen door nieuwe woningen. Woningcorporatie Wonen Zuid wil al in 2021 starten met de bouw van 108 nieuwe woningen in de wijk. De afgelopen tijd zijn ook al woningen gerenoveerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen