Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraadse uitvinding moet mensen gelukkiger maken

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 11:05

Drie Kerkradenaren hebben een app ontwikkeld die mensen een stuk gelukkiger moet maken.

De app moet negatieve herinneringen uit het verleden minder heftig maken.

Stress en paniek
Gebruikers van de app zetten een Virtual Reality-bril op en stappen vervolgens een virtuele kamer binnen. Een stem begeleidt de gebruiker daarna bij het ophalen van een slechte herinnering. Binnen tien minuut moet de vervelende herinnering minder erg zijn. Dat moet de stress en paniek bij de gebruiker verminderen.

Direct effect
De bedenkers van de app zijn econoom Mike Verhiel, psycholoog Yoeri Dassen en neurowetenschapper Christop Lynen. "Ik dacht dat het niet kon, maar toen ik de bril zelf had opgezet voelde ik direct het effect", vertelt Verhiel op L1 Radio.

Hightechindustrie
De drie initiatiefnemers zitten met hun bedrijf op Sillicon Valley aan de Amerikaanse Westkust. Dat is het middelpunt van de hightechindustrie. Vanuit daar wordt nu gewerkt aan de afronding van de app. Binnen ongeveer vier maanden moet deze op de markt zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen