Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraadse uitvinding moet mensen gelukkiger maken

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 11:05

Drie Kerkradenaren hebben een app ontwikkeld die mensen een stuk gelukkiger moet maken.

De app moet negatieve herinneringen uit het verleden minder heftig maken.

Stress en paniek
Gebruikers van de app zetten een Virtual Reality-bril op en stappen vervolgens een virtuele kamer binnen. Een stem begeleidt de gebruiker daarna bij het ophalen van een slechte herinnering. Binnen tien minuut moet de vervelende herinnering minder erg zijn. Dat moet de stress en paniek bij de gebruiker verminderen.

Direct effect
De bedenkers van de app zijn econoom Mike Verhiel, psycholoog Yoeri Dassen en neurowetenschapper Christop Lynen. "Ik dacht dat het niet kon, maar toen ik de bril zelf had opgezet voelde ik direct het effect", vertelt Verhiel op L1 Radio.

Hightechindustrie
De drie initiatiefnemers zitten met hun bedrijf op Sillicon Valley aan de Amerikaanse Westkust. Dat is het middelpunt van de hightechindustrie. Vanuit daar wordt nu gewerkt aan de afronding van de app. Binnen ongeveer vier maanden moet deze op de markt zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen