Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraadse uitvinding moet mensen gelukkiger maken

Geplaatst opzaterdag 24 maart 2018 - 11:05

Drie Kerkradenaren hebben een app ontwikkeld die mensen een stuk gelukkiger moet maken.

De app moet negatieve herinneringen uit het verleden minder heftig maken.

Stress en paniek
Gebruikers van de app zetten een Virtual Reality-bril op en stappen vervolgens een virtuele kamer binnen. Een stem begeleidt de gebruiker daarna bij het ophalen van een slechte herinnering. Binnen tien minuut moet de vervelende herinnering minder erg zijn. Dat moet de stress en paniek bij de gebruiker verminderen.

Direct effect
De bedenkers van de app zijn econoom Mike Verhiel, psycholoog Yoeri Dassen en neurowetenschapper Christop Lynen. "Ik dacht dat het niet kon, maar toen ik de bril zelf had opgezet voelde ik direct het effect", vertelt Verhiel op L1 Radio.

Hightechindustrie
De drie initiatiefnemers zitten met hun bedrijf op Sillicon Valley aan de Amerikaanse Westkust. Dat is het middelpunt van de hightechindustrie. Vanuit daar wordt nu gewerkt aan de afronding van de app. Binnen ongeveer vier maanden moet deze op de markt zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen