Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraadse spierbundel klaar voor WK powerliften

Geplaatst opdonderdag 5 september 2019 - 15:34

De breedgeschouderde Joey Jongen staat voor zijn grootste uitdaging ooit. De Kerkradenaar neemt deel aan het WK powerliften in Leipzig.

De krachtmeting bestaat uit drie onderdelen: deadliften, bankdrukken en squatten. Wie over die drie onderdelen de meeste kilo’s correct uitstoot, mag zich wereldkampioen noemen. Het WK vindt van 17 tot en met 20 oktober dit jaar plaats.

Zenuwen
De 31-jarige powerlifter was eerst bodybuilder, maar maakte en aantal jaar geleden de overstap naar het powerliften. Na het winnen van diverse internationale toernooien, gouden en zilveren plakken op Nederlandse en Europese kampioenschappen, staat hij nu voor zijn grootste uitdaging ooit: het WK Powerliften in Duitsland. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een tikkeltje nerveus ben. Het is namelijk niet zo dat de sterkste uiteindelijk ook gaat winnen. Het hangt van meerdere factoren af. Er kan altijd wel iets mis gaan. Technische fouten of de wedstrijdspanning kunnen namelijk een grote rol van betekenis spelen op zo’n dag", zegt Joey Jongen.

Video: L1

Talent
Jongen is al zo’n zestien jaar in het krachthonk in Kerkrade en omstreken te vinden. Na heel wat bodybuildingwedstrijden kwam hij via een vriend in aanraking met het powerliften. "De sport sprak mij enorm aan. Ik merkte ook gelijk dat dit mij het meeste lag en dat ik hier het meeste talent in heb."

Enorme ontwikkeling
Zijn trainingspartner, Kevin Janssen, beaamt het powerlift-talent van de Kerkraadse krachtpatser. "Hij maakt momenteel een enorme ontwikkeling door. Hij heeft er de afgelopen jaren ontzettend veel in geïnvesteerd en ook heel veel voor gelaten. Als powerlifter is het echt niet geoorloofd om regelmatig op stap te gaan of om een training over te slaan. Ik ben er van overtuigd dat Joey binnen vijf jaar wereldkampioen wordt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten