Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraadse spierbundel klaar voor WK powerliften

Geplaatst opdonderdag 5 september 2019 - 15:34

De breedgeschouderde Joey Jongen staat voor zijn grootste uitdaging ooit. De Kerkradenaar neemt deel aan het WK powerliften in Leipzig.

De krachtmeting bestaat uit drie onderdelen: deadliften, bankdrukken en squatten. Wie over die drie onderdelen de meeste kilo’s correct uitstoot, mag zich wereldkampioen noemen. Het WK vindt van 17 tot en met 20 oktober dit jaar plaats.

Zenuwen
De 31-jarige powerlifter was eerst bodybuilder, maar maakte en aantal jaar geleden de overstap naar het powerliften. Na het winnen van diverse internationale toernooien, gouden en zilveren plakken op Nederlandse en Europese kampioenschappen, staat hij nu voor zijn grootste uitdaging ooit: het WK Powerliften in Duitsland. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een tikkeltje nerveus ben. Het is namelijk niet zo dat de sterkste uiteindelijk ook gaat winnen. Het hangt van meerdere factoren af. Er kan altijd wel iets mis gaan. Technische fouten of de wedstrijdspanning kunnen namelijk een grote rol van betekenis spelen op zo’n dag", zegt Joey Jongen.

Video: L1

Talent
Jongen is al zo’n zestien jaar in het krachthonk in Kerkrade en omstreken te vinden. Na heel wat bodybuildingwedstrijden kwam hij via een vriend in aanraking met het powerliften. "De sport sprak mij enorm aan. Ik merkte ook gelijk dat dit mij het meeste lag en dat ik hier het meeste talent in heb."

Enorme ontwikkeling
Zijn trainingspartner, Kevin Janssen, beaamt het powerlift-talent van de Kerkraadse krachtpatser. "Hij maakt momenteel een enorme ontwikkeling door. Hij heeft er de afgelopen jaren ontzettend veel in geïnvesteerd en ook heel veel voor gelaten. Als powerlifter is het echt niet geoorloofd om regelmatig op stap te gaan of om een training over te slaan. Ik ben er van overtuigd dat Joey binnen vijf jaar wereldkampioen wordt."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen