Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kerkraadse raad wilde krantenjournalist weren'

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 22:54

Burgemeester Jos Som van Kerkrade heeft maandag persoonlijk voorkomen dat er een voorstel behandeld zou worden om een krantenjournalist te weren uit een commissievergadering.

Dat meldt De Limburger. Het gaat om de journalist die onlangs openbaar maakte dat Ralf Krewinkel als tweede was geëindigd bij de sollicitatie naar de burgemeesterspost van Kerkrade, terwijl Krewinkel op ziekteverlof was als burgemeester van Heerlen.

'Afluisteren'
De journalist stond op de gang te luisteren tijdens de besloten raadsbijeenkomst waarin de burgemeestersvoordracht van de vertrouwenscommissie werd besproken. Naar eigen zeggen kon hij volgen wat er werd besproken vanwege het volume van de geluidsinstallatie.

Lees ook: Kerkrade doet aangifte tegen krant na lekken naam Krewinkel

Vertrouwen geschaad
Een deel van de Kerkraadse raad zou nu vinden dat het vertrouwen in de betrokken journalist én De Limburger zo'n knauw heeft opgelopen dat 'de lucht eerst geklaard' zou moeten worden.

Grondrecht
Aangezien er nog geen gesprek heeft plaatsgevonden met de journalist en de krant zou aan het begin van de commissie Algemene Zaken maandagavond een voorstel behandeld worden om de journalist te weren. Maar burgemeester Jos Som voorkwam dat volgens de krant. Volgens Som zou het 'volstrekt onmogelijk en onwenselijk' zijn om een journalist uit te sluiten van een openbare vergadering. Volgens Som moet iedereen in een raadszaal zijn werk kunnen doen. "Mocht dit grondrecht van een journalist in het geding komen, dan ga ik daar als burgemeester pal voor liggen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen