Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kerkraadse raad wilde krantenjournalist weren'

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 22:54

Burgemeester Jos Som van Kerkrade heeft maandag persoonlijk voorkomen dat er een voorstel behandeld zou worden om een krantenjournalist te weren uit een commissievergadering.

Dat meldt De Limburger. Het gaat om de journalist die onlangs openbaar maakte dat Ralf Krewinkel als tweede was geëindigd bij de sollicitatie naar de burgemeesterspost van Kerkrade, terwijl Krewinkel op ziekteverlof was als burgemeester van Heerlen.

'Afluisteren'
De journalist stond op de gang te luisteren tijdens de besloten raadsbijeenkomst waarin de burgemeestersvoordracht van de vertrouwenscommissie werd besproken. Naar eigen zeggen kon hij volgen wat er werd besproken vanwege het volume van de geluidsinstallatie.

Lees ook: Kerkrade doet aangifte tegen krant na lekken naam Krewinkel

Vertrouwen geschaad
Een deel van de Kerkraadse raad zou nu vinden dat het vertrouwen in de betrokken journalist én De Limburger zo'n knauw heeft opgelopen dat 'de lucht eerst geklaard' zou moeten worden.

Grondrecht
Aangezien er nog geen gesprek heeft plaatsgevonden met de journalist en de krant zou aan het begin van de commissie Algemene Zaken maandagavond een voorstel behandeld worden om de journalist te weren. Maar burgemeester Jos Som voorkwam dat volgens de krant. Volgens Som zou het 'volstrekt onmogelijk en onwenselijk' zijn om een journalist uit te sluiten van een openbare vergadering. Volgens Som moet iedereen in een raadszaal zijn werk kunnen doen. "Mocht dit grondrecht van een journalist in het geding komen, dan ga ik daar als burgemeester pal voor liggen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen