Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kerkraadse raad wilde krantenjournalist weren'

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 22:54

Burgemeester Jos Som van Kerkrade heeft maandag persoonlijk voorkomen dat er een voorstel behandeld zou worden om een krantenjournalist te weren uit een commissievergadering.

Dat meldt De Limburger. Het gaat om de journalist die onlangs openbaar maakte dat Ralf Krewinkel als tweede was geëindigd bij de sollicitatie naar de burgemeesterspost van Kerkrade, terwijl Krewinkel op ziekteverlof was als burgemeester van Heerlen.

'Afluisteren'
De journalist stond op de gang te luisteren tijdens de besloten raadsbijeenkomst waarin de burgemeestersvoordracht van de vertrouwenscommissie werd besproken. Naar eigen zeggen kon hij volgen wat er werd besproken vanwege het volume van de geluidsinstallatie.

Lees ook: Kerkrade doet aangifte tegen krant na lekken naam Krewinkel

Vertrouwen geschaad
Een deel van de Kerkraadse raad zou nu vinden dat het vertrouwen in de betrokken journalist én De Limburger zo'n knauw heeft opgelopen dat 'de lucht eerst geklaard' zou moeten worden.

Grondrecht
Aangezien er nog geen gesprek heeft plaatsgevonden met de journalist en de krant zou aan het begin van de commissie Algemene Zaken maandagavond een voorstel behandeld worden om de journalist te weren. Maar burgemeester Jos Som voorkwam dat volgens de krant. Volgens Som zou het 'volstrekt onmogelijk en onwenselijk' zijn om een journalist uit te sluiten van een openbare vergadering. Volgens Som moet iedereen in een raadszaal zijn werk kunnen doen. "Mocht dit grondrecht van een journalist in het geding komen, dan ga ik daar als burgemeester pal voor liggen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen