Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraadse kunstenares maakt schilderij Tom Dumoulin

Geplaatst opzaterdag 4 juli 2020 - 16:28

Beeldend kunstenaar Miriam Vleugels heeft in opdracht van de fanclub van Tom Dumoulin een metersgroot schilderij van de Limburgse renner gemaakt.

De Kerkraadse Vleugels hoefde niet lang na te denken toen de fanclub haar vroeg om een schilderij van de renner van team Jumbo-Visma te maken. De kunstenares heeft sinds 2014 al enige ervaring opgebouwd met het schilderen van renners.

Afbeelding op het shirt
De fanclub gaat de kleurrijke afbeelding gebruiken voor de voorzijde van hun eigen shirt. Op die manier zijn de fans van Tom Dumoulin bij koersen makkelijk herkenbaar. Miriam Vleugels leverde twee grote schilderijen af in het clublokaal in Eijsden. "Dat heeft een beetje te maken met mijn onzekerheid. Ik denk maak er maar twee, dan kunnen ze kiezen welke ze willen gebruiken," legt de enthousiaste kunstenares uit.

Video: L1

Moeilijke keuze
"Het was moeilijk om een keuze te maken. Beide schilderijen zijn prachtig, maar uiteindelijk is gekozen voor het schilderij waarop Tom omhoog kijkt. Met die blik in zijn ogen kijkt hij vooruit naar de toekomst," verklaart Jannie Dreessen. De voorzitter van de Tom Dumoulin fanclub is in zijn nopjes over de samenwerking met Vleugels.

Expositie
De twee schilderijen hangen ter expositie in Wielercafé d'n egte Baroudeur. Van beide schilderijen en van beiden zullen in een gelimiteerde oplage giclée's gemaakt worden. Aan het einde van het wielerseizoen gaan de schilderijen in de verkoop. De opbrengst wordt besteed aan activiteiten die de fanclub onderneemt.

Huisfotograaf
Tijdens de koersen van Tom Dumoulin beschikt de fanclub over een eigen fotograaf. Mart Cremers probeert zoveel mogelijk koersen te volgen om de girowinnaar van 2017 op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij kijkt ernaar uit om weer nieuwe foto's van de wielrenner te kunnen maken. Door de knieblessure en de uitgestelde start van het wielerseizoen, heeft de uit Meers afkomstige fotograaf Dumoulin al een hele tijdje niet meer gezien. Voorlopig moeten de bezoekers van het clublokaal het doen met foto's van voorgaande seizoenen. Cremers heeft zijn beste foto's in Eijsden aan de muur gehangen.

Video: L1

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen