Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraadse kok kookt voor Keuken Kampioen-club Roda

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 17:17

Tom Rutten uit Kerkrade heeft zijn beroep ingezet om 'zijn' club Roda JC een hart onder de riem te steken. Als chef-kok heeft hij een speciaal Roda-gerecht in de kleuren geel-zwart gemaakt.

Het idee ontstond toen hij voor het restaurant in Landgraaf op zoek was naar een nieuwe herfstvariant op de menukaart. "Ik kwam veel ingrediënten in de kleuren geel en zwart tegen. Dat bracht me op het idee om eenmalig dit Roda-gerecht te maken", vertelt Roda-fan Rutten.

Veel indruk
"Als jongetje van net tien jaar ging ik in 1993 voor het eerst met mijn vader naar Roda kijken op de Kaalheide. Dat maakte toentertijd heel veel indruk op mij. Zoveel indruk dat ik nu na precies 25 jaar nog steeds trouw fan ben." Dinsdagmorgen ging Rutten naar het Parkstad Limburg Stadion om zijn gerecht te presenteren aan de Roda-spelers. Na de training mochten verdediger Daryl Werken en middenvelder Mitchel Paulissen letterlijk de proef op de som nemen.

Moeilijke tijd
Aangezien zijn werk als chef-kok zich voornamelijk concentreert in het weekend kan hij zijn geliefde club, die dit jaar degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, niet tijdens een wedstrijd steunen. "Daarom heb ik dit gemaakt voor de club als steun in deze moeilijke tijd."

Gele biet en zwarte sesam
Het gerecht bestaat uit onder andere gele biet, zwarte boontjes, gele wortel en zwarte sesam. Zelfs aan een toepasselijk drankje heeft de Kerkradenaar gedacht. Een glaasje cola of sinas is namelijk de kers op de taart. En wat betreft de chef-kok smaakt het naar meer. Of het bij een eenmalig gerecht blijft, is nog maar de vraag. "Misschien dat ik een variant hierop op de menukaart zet."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen