Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerkraadse kok kookt voor Keuken Kampioen-club Roda

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 17:17

Tom Rutten uit Kerkrade heeft zijn beroep ingezet om 'zijn' club Roda JC een hart onder de riem te steken. Als chef-kok heeft hij een speciaal Roda-gerecht in de kleuren geel-zwart gemaakt.

Het idee ontstond toen hij voor het restaurant in Landgraaf op zoek was naar een nieuwe herfstvariant op de menukaart. "Ik kwam veel ingrediënten in de kleuren geel en zwart tegen. Dat bracht me op het idee om eenmalig dit Roda-gerecht te maken", vertelt Roda-fan Rutten.

Veel indruk
"Als jongetje van net tien jaar ging ik in 1993 voor het eerst met mijn vader naar Roda kijken op de Kaalheide. Dat maakte toentertijd heel veel indruk op mij. Zoveel indruk dat ik nu na precies 25 jaar nog steeds trouw fan ben." Dinsdagmorgen ging Rutten naar het Parkstad Limburg Stadion om zijn gerecht te presenteren aan de Roda-spelers. Na de training mochten verdediger Daryl Werken en middenvelder Mitchel Paulissen letterlijk de proef op de som nemen.

Moeilijke tijd
Aangezien zijn werk als chef-kok zich voornamelijk concentreert in het weekend kan hij zijn geliefde club, die dit jaar degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, niet tijdens een wedstrijd steunen. "Daarom heb ik dit gemaakt voor de club als steun in deze moeilijke tijd."

Gele biet en zwarte sesam
Het gerecht bestaat uit onder andere gele biet, zwarte boontjes, gele wortel en zwarte sesam. Zelfs aan een toepasselijk drankje heeft de Kerkradenaar gedacht. Een glaasje cola of sinas is namelijk de kers op de taart. En wat betreft de chef-kok smaakt het naar meer. Of het bij een eenmalig gerecht blijft, is nog maar de vraag. "Misschien dat ik een variant hierop op de menukaart zet."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen