Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerkraadse kok kookt voor Keuken Kampioen-club Roda

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 17:17

Tom Rutten uit Kerkrade heeft zijn beroep ingezet om 'zijn' club Roda JC een hart onder de riem te steken. Als chef-kok heeft hij een speciaal Roda-gerecht in de kleuren geel-zwart gemaakt.

Het idee ontstond toen hij voor het restaurant in Landgraaf op zoek was naar een nieuwe herfstvariant op de menukaart. "Ik kwam veel ingrediënten in de kleuren geel en zwart tegen. Dat bracht me op het idee om eenmalig dit Roda-gerecht te maken", vertelt Roda-fan Rutten.

Veel indruk
"Als jongetje van net tien jaar ging ik in 1993 voor het eerst met mijn vader naar Roda kijken op de Kaalheide. Dat maakte toentertijd heel veel indruk op mij. Zoveel indruk dat ik nu na precies 25 jaar nog steeds trouw fan ben." Dinsdagmorgen ging Rutten naar het Parkstad Limburg Stadion om zijn gerecht te presenteren aan de Roda-spelers. Na de training mochten verdediger Daryl Werken en middenvelder Mitchel Paulissen letterlijk de proef op de som nemen.

Moeilijke tijd
Aangezien zijn werk als chef-kok zich voornamelijk concentreert in het weekend kan hij zijn geliefde club, die dit jaar degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, niet tijdens een wedstrijd steunen. "Daarom heb ik dit gemaakt voor de club als steun in deze moeilijke tijd."

Gele biet en zwarte sesam
Het gerecht bestaat uit onder andere gele biet, zwarte boontjes, gele wortel en zwarte sesam. Zelfs aan een toepasselijk drankje heeft de Kerkradenaar gedacht. Een glaasje cola of sinas is namelijk de kers op de taart. En wat betreft de chef-kok smaakt het naar meer. Of het bij een eenmalig gerecht blijft, is nog maar de vraag. "Misschien dat ik een variant hierop op de menukaart zet."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen