Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Kerkraadse kok kookt voor Keuken Kampioen-club Roda

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 17:17

Tom Rutten uit Kerkrade heeft zijn beroep ingezet om 'zijn' club Roda JC een hart onder de riem te steken. Als chef-kok heeft hij een speciaal Roda-gerecht in de kleuren geel-zwart gemaakt.

Het idee ontstond toen hij voor het restaurant in Landgraaf op zoek was naar een nieuwe herfstvariant op de menukaart. "Ik kwam veel ingrediënten in de kleuren geel en zwart tegen. Dat bracht me op het idee om eenmalig dit Roda-gerecht te maken", vertelt Roda-fan Rutten.

Veel indruk
"Als jongetje van net tien jaar ging ik in 1993 voor het eerst met mijn vader naar Roda kijken op de Kaalheide. Dat maakte toentertijd heel veel indruk op mij. Zoveel indruk dat ik nu na precies 25 jaar nog steeds trouw fan ben." Dinsdagmorgen ging Rutten naar het Parkstad Limburg Stadion om zijn gerecht te presenteren aan de Roda-spelers. Na de training mochten verdediger Daryl Werken en middenvelder Mitchel Paulissen letterlijk de proef op de som nemen.

Moeilijke tijd
Aangezien zijn werk als chef-kok zich voornamelijk concentreert in het weekend kan hij zijn geliefde club, die dit jaar degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, niet tijdens een wedstrijd steunen. "Daarom heb ik dit gemaakt voor de club als steun in deze moeilijke tijd."

Gele biet en zwarte sesam
Het gerecht bestaat uit onder andere gele biet, zwarte boontjes, gele wortel en zwarte sesam. Zelfs aan een toepasselijk drankje heeft de Kerkradenaar gedacht. Een glaasje cola of sinas is namelijk de kers op de taart. En wat betreft de chef-kok smaakt het naar meer. Of het bij een eenmalig gerecht blijft, is nog maar de vraag. "Misschien dat ik een variant hierop op de menukaart zet."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen