Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraadse Kleijnen op nummer één met debuutalbum

Geplaatst opdonderdag 31 mei 2018 - 21:37

Filmcomponist Jorrit Kleijnen uit Kerkrade staat met zijn muziekduo Haevn op nummer één in de iTunes hitlijsten.

Autocommercials
De carrière van Haevn is tot nu toe een regelrecht succesverhaal. Het duo, bestaande uit filmcomponist Jorrit Kleijnen en singer-songwriter Marijn van der Meer, brak zo'n drie jaar geleden door met het nummer 'Finding out more', dat werd gebruikt in een commercial voor BMW. Rond dezelfde tijd was het liedje 'Where the heart is' te horen in een Volvo-commercial.

Carré en Paradiso
Als snel werd Haevn opgepikt door radiostations en wisten Kleijnen en Van der Meer zalen als Carré en Paradiso uit te verkopen. Voor hun debuutalbum, internationaal uitgebracht door platenmaatschappij Warner, namen ze echter alle tijd.

Momentum, momentum
"Twee en een half jaar geleden was er enorm veel aandacht rondom de single 'Finding out more' en iedereen riep toen: momentum, momentum", zegt Kleijnen. "En wij dachten: als we nu succesvol zouden worden met muziek waar we niet achter staan, dan hebben we daar nog steeds niks aan. Dus we hebben echt twee en een half jaar de tijd genomen."

Ziel en zaligheid
Dat het album meteen op één binnenkomt, doet Kleijnen meer dat hij aanvankelijk dacht. "Dat album is niks meer en niks minder dan onze intuïtie, onze ziel en zaligheid", legt hij uit. "Daar is geen formule voor. Dat is gewoon Marijn en ik, drie jaar lang zwoegen, dingen weggooien en opnieuw doen. Als de reacties dan zijn zoals ze nu zijn, dat is gewoon echt fantastisch."

Toekomst
Op 5 oktober staat Haevn weer in Carré, heilige grond volgens Kleijnen. "Als we dat kunnen stabiliseren en gewoon tot het establishment gerekend worden, dat zou een hele fijne positie zijn."

Inmiddels lonkt ook het buitenland. De eerste optredens in Duitsland en Frankrijk staan al gepland. Op zondag 12 augustus geeft Haevn een concert op het Zomerparkfeest in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen