Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraadse Gaari schrijft historie met wereldgoal Gold Cup

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 8:56

Voetballer Juriën Gaari heeft met een late treffer historie geschreven met het voetbalelftal van Curaçao. De droge knal van de in Kerkrade geboren rechtsback betekende kwalificatie voor de kwartfinale van de Gold Cup.

De Curaçaose ploeg plaatste zich voor de laatste acht na een 1-1 gelijkspel in de groepsfase tegen Jamaica. Het is de eerste keer dat het Antiliaanse eiland zo ver komt op het toernooi.

Bank
Goudhaan Gaari speelt in Nederland bij RKC Waalwijk. Ook de Martina-broertjes Shermar en Shermaine, die onder contract staan bij MVV Maastricht, maken deel uit van de selectie. Beide spelers begonnen tegen Jamaica op de bank. Shermar bleef daar de hele wedstrijd zitten, terwijl Shermaine na ongeveer een uur spelen in mocht vallen. Hij verving de in Kerkrade geboren Michaël Maria.

Kwartfinale
Curaçao stond lange tijd achter met 1-0, maar de wondergoal van Gaari zette de score weer in evenwicht. Daardoor werd Curaçao tweede in Groep C en mag het daardoor opnemen tegen een nog onbekende tegenstander in de kwartfinale van het Noord-Amerikaanse kampioenschap.

De wereldgoal waarmee Juriën Gaari historie schreef.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen