Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraads kwartiertje voldoende voor Roda

Geplaatst opzondag 2 november 2014 - 16:23

Roda JC heeft in de titelrace geen misstap gemaakt bij Achilles'29. Na een slordige eerste helft werd het duel in een tijdsbestek van vijftien minuten beslist. De score bleef uiteindelijk steken op 0-4.

Roda opende slap en ongeconcentreerd tegen het enthousiast gestarte Achilles’29, maar nam het duel daarna - zonder tot sprankelend voetbal te komen- snel in handen. Het overwicht resulteerde in enkele prima kansen, de beste voor Van Hyfte die van dichtbij de bal naast werkte. De thuisploeg zorgde vooral voor dreiging via hoge ballen.

Kwartier
In het eerste kwartier van de tweede helft beslisten de gasten het duel. Eerste stuurde Plat Demouge diep die met een bekeken lob de sterke doelman Ter Wielen kansloos liet: 0-1. Vervolgens ging de bal op de stip na een overtreding op Demouge (en rood voor Achilles-speler Zeller), waarna Höcher voor de 0-2 zorgde. En twee minuten later prikte Plat de 0-3 binnen.

Slof
Roda liet de tien van Achilles daarna alle hoeken van het veld zien, maar ook in Groesbeek werden de mooiste kansen op zeep geholpen. De 0-4 was niet eens een echte mogelijkheid: Höcher nam een corner van Van Hyfte ineens op zijn slof. Daar bleef het bij.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Steijn: ‘VVV moet laatste twee wedstrijden winnen’
Steijn: 'We mogen het tegen Achilles niet laten liggen'
Drukte voor de wedstrijd Roda JC - Jong Ajax
Extra kassa vanwege drukte Roda-Jong Ajax
Roda wint met hangen en wurgen
Roda wint met hangen en wurgen van Jong Ajax
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen