Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraads kwartiertje voldoende voor Roda

Geplaatst opzondag 2 november 2014 - 16:23

Roda JC heeft in de titelrace geen misstap gemaakt bij Achilles'29. Na een slordige eerste helft werd het duel in een tijdsbestek van vijftien minuten beslist. De score bleef uiteindelijk steken op 0-4.

Roda opende slap en ongeconcentreerd tegen het enthousiast gestarte Achilles’29, maar nam het duel daarna - zonder tot sprankelend voetbal te komen- snel in handen. Het overwicht resulteerde in enkele prima kansen, de beste voor Van Hyfte die van dichtbij de bal naast werkte. De thuisploeg zorgde vooral voor dreiging via hoge ballen.

Kwartier
In het eerste kwartier van de tweede helft beslisten de gasten het duel. Eerste stuurde Plat Demouge diep die met een bekeken lob de sterke doelman Ter Wielen kansloos liet: 0-1. Vervolgens ging de bal op de stip na een overtreding op Demouge (en rood voor Achilles-speler Zeller), waarna Höcher voor de 0-2 zorgde. En twee minuten later prikte Plat de 0-3 binnen.

Slof
Roda liet de tien van Achilles daarna alle hoeken van het veld zien, maar ook in Groesbeek werden de mooiste kansen op zeep geholpen. De 0-4 was niet eens een echte mogelijkheid: Höcher nam een corner van Van Hyfte ineens op zijn slof. Daar bleef het bij.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Steijn: ‘VVV moet laatste twee wedstrijden winnen’
Steijn: 'We mogen het tegen Achilles niet laten liggen'
Drukte voor de wedstrijd Roda JC - Jong Ajax
Extra kassa vanwege drukte Roda-Jong Ajax
Roda wint met hangen en wurgen
Roda wint met hangen en wurgen van Jong Ajax
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen