Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraads college toch gevoelig voor smeekbede Roda JC

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 12:29

Het college van burgemeester en wethouders in Kerkrade wil Roda JC financieel tóch tegemoet komen. Dat blijkt uit een voorstel dat het college doet naar de raad.

Het college heeft een plan opgesteld met een visie tot eind 2021. Daarin staat dat Roda de komende jaren nog maar de helft van de huur, vier ton, hoeft te betalen.

Schuld
De andere helft wordt niet kwijtgescholden maar dit blijft een schuld aan de gemeente die in de toekomst afbetaald moet worden. Mocht Roda terugkeren naar de eredivisie dan vervallen deze afspraken en moet de
Kerkraadse club de normale huur weer betalen.

Het college komt tot dit voorstel na intensief overleg met de leiding van Roda JC. Toch praat het college in het voorstel over een duivels dilemma. "Het niet oplossen van deze problematiek kan leiden tot een faillissement van Roda JC en dat slaat terug op de gemeente."

Van Veldhoven
Roda-directeur Harm van Veldhoven wil niet inhoudelijk reageren op het nieuwe plan van de gemeente maar wil wel kwijt dat de gesprekken goed verlopen. "Iedereen wil meedenken om het financieel interessant te maken. We hebben onze kwetsbaarheid getoond en gezegd dat we de rug willen rechten", zegt de directeur. "Ónze bezorgdheid en die van de gemeente is hetzelfde."

Verbazing
In september vroeg Roda de Kerkraadse politiek om een verlaging van de huur van het Parkstad Limburg Stadion. Door de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie zijn de inkomsten minder geworden en is de club genoodzaakt te bezuinigen. De huurverlaging is een beladen onderwerp in Kerkrade.

Gemeenteraadsleden vielen toen 'van hun stoel' door de huurverlaging die de Roda JC-directie aan de gemeente heeft gevraagd. Dat zei VVD-raadslid Wim de Groot. Hij noemde het verzoek van Roda 'schokkend'.

Nieuwe naam
Roda JC heeft daarnaast een verzoek gedaan om zelf te kunnen bepalen welke naam er wordt verbonden aan het stadion. Daar wil het college in meegaan. Roda zou daardoor beter in staat kunnen zijn om haar verplichtingen richting gemeente te kunnen voldoen.

Ten slotte is er in het plan te lezen dat dit nieuwe totaalplan geen consequenties heeft voor de begroting van de gemeente of burger. De openstaande vorderingen moeten op termijn worden terugbetaald door de club.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen