Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkraads college toch gevoelig voor smeekbede Roda JC

Geplaatst opmaandag 5 november 2018 - 12:29

Het college van burgemeester en wethouders in Kerkrade wil Roda JC financieel tóch tegemoet komen. Dat blijkt uit een voorstel dat het college doet naar de raad.

Het college heeft een plan opgesteld met een visie tot eind 2021. Daarin staat dat Roda de komende jaren nog maar de helft van de huur, vier ton, hoeft te betalen.

Schuld
De andere helft wordt niet kwijtgescholden maar dit blijft een schuld aan de gemeente die in de toekomst afbetaald moet worden. Mocht Roda terugkeren naar de eredivisie dan vervallen deze afspraken en moet de
Kerkraadse club de normale huur weer betalen.

Het college komt tot dit voorstel na intensief overleg met de leiding van Roda JC. Toch praat het college in het voorstel over een duivels dilemma. "Het niet oplossen van deze problematiek kan leiden tot een faillissement van Roda JC en dat slaat terug op de gemeente."

Van Veldhoven
Roda-directeur Harm van Veldhoven wil niet inhoudelijk reageren op het nieuwe plan van de gemeente maar wil wel kwijt dat de gesprekken goed verlopen. "Iedereen wil meedenken om het financieel interessant te maken. We hebben onze kwetsbaarheid getoond en gezegd dat we de rug willen rechten", zegt de directeur. "Ónze bezorgdheid en die van de gemeente is hetzelfde."

Verbazing
In september vroeg Roda de Kerkraadse politiek om een verlaging van de huur van het Parkstad Limburg Stadion. Door de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie zijn de inkomsten minder geworden en is de club genoodzaakt te bezuinigen. De huurverlaging is een beladen onderwerp in Kerkrade.

Gemeenteraadsleden vielen toen 'van hun stoel' door de huurverlaging die de Roda JC-directie aan de gemeente heeft gevraagd. Dat zei VVD-raadslid Wim de Groot. Hij noemde het verzoek van Roda 'schokkend'.

Nieuwe naam
Roda JC heeft daarnaast een verzoek gedaan om zelf te kunnen bepalen welke naam er wordt verbonden aan het stadion. Daar wil het college in meegaan. Roda zou daardoor beter in staat kunnen zijn om haar verplichtingen richting gemeente te kunnen voldoen.

Ten slotte is er in het plan te lezen dat dit nieuwe totaalplan geen consequenties heeft voor de begroting van de gemeente of burger. De openstaande vorderingen moeten op termijn worden terugbetaald door de club.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen