Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkmuur Margraten wordt vervangen

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 7:15

De Margaritakerk in Margraten krijgt een nieuwe kerkmuur.

De oude mergelmuur langs de kerk en het kerkhof is door de jaren heen in verval geraakt. De muur is verzakt en de mergelstenen zijn links en rechts beschadigd.

Geen mergel
Met de vervanging van de 50 meter lange muur aan de Eijkerstraat wordt nog deze maand begonnen. Voor de nieuwe afscheiding worden geen mergelstenen meer gebruikt, omdat die steensoort te kwetsbaar is. Gekozen is voor stevige Ardenner zandsteenblokken, die gesteund worden door een dikke keerwand van gewapend beton. De Ardenner natuursteen lijkt op de steensoort die aan de onderkant van het kerkgebouw gebruikt is, waardoor een natuurlijk ogende overgang tussen kerk en muur ontstaat.

Amerikaplein
De vervanging van de kerkmuur maakt deel uit van de hele reconstructie van het Amerikaplein. Het kerkbestuur draagt zelf 45.000 euro bijaan de 100.000 euro kostende nieuwe muur. De gemeente stelt 50.000 euro beschikbaar en de resterende 5.000 euro komt van de provincie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kerk ondergaat metamorfose tot cultuurhuis
Gezichten van Margraten: al 2644 foto's
RTV Maas en Mergelland luidt noodklok
Tractorrijder die bejaarde zussen doodreed voor rechter
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen