Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkmuur Margraten wordt vervangen

Geplaatst opdinsdag 6 januari 2015 - 7:15

De Margaritakerk in Margraten krijgt een nieuwe kerkmuur.

De oude mergelmuur langs de kerk en het kerkhof is door de jaren heen in verval geraakt. De muur is verzakt en de mergelstenen zijn links en rechts beschadigd.

Geen mergel
Met de vervanging van de 50 meter lange muur aan de Eijkerstraat wordt nog deze maand begonnen. Voor de nieuwe afscheiding worden geen mergelstenen meer gebruikt, omdat die steensoort te kwetsbaar is. Gekozen is voor stevige Ardenner zandsteenblokken, die gesteund worden door een dikke keerwand van gewapend beton. De Ardenner natuursteen lijkt op de steensoort die aan de onderkant van het kerkgebouw gebruikt is, waardoor een natuurlijk ogende overgang tussen kerk en muur ontstaat.

Amerikaplein
De vervanging van de kerkmuur maakt deel uit van de hele reconstructie van het Amerikaplein. Het kerkbestuur draagt zelf 45.000 euro bijaan de 100.000 euro kostende nieuwe muur. De gemeente stelt 50.000 euro beschikbaar en de resterende 5.000 euro komt van de provincie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Kerk ondergaat metamorfose tot cultuurhuis
Gezichten van Margraten: al 2644 foto's
RTV Maas en Mergelland luidt noodklok
Tractorrijder die bejaarde zussen doodreed voor rechter
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen