Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkkluis Schinnen geopend: slotenmaker reddende engel

Geplaatst opzondag 26 juli 2020 - 13:34

Deken Jack Honings van het dekenaat Schinnen hoeft niet langer te zoeken naar inbrekers voor het openen van de kluis in de Lambertuskerk in Oirsbeek. Een slotenmaker, die zich na de oproep meldde, heeft de deur van de kluis weten te openen.

De deken plaatste zaterdagmiddag een oproep of inbrekers en kluizenkrakers konden helpen om de kapotte kluis open te krijgen.

Grapjassen
Op die oproep werd veel gereageerd. "Ook grapjassen meldden zich", vertelt deken Honings. Maar er zat dus ook een serieuze slotenmaker bij die de kluis binnen tien minuten geopend had. Eerder sleutelden al diverse slotenexperts en andere klusjesmannen aan de kluis, maar zij kregen het niet voor elkaar wat de slotenmaker zondagochtend wel lukte.

Lees ook: Deken Schinnen schakelt hulp boeven in om kluis te openen

"Mijn vorige tweet heeft wat losgemaakt! Ook deur kluis dus", schrijft Honings op Twitter. "Zondag rustdag maar niet voor pastoors en inbrekers", voegt hij er met een glimlach aan toe.

Benodigdheden
De kluis was eerder deze week in het slot gevallen. Met de sleutel kreeg Honings het met geen mogelijkheid open. In de kluis liggen benodigdheden voor de mis, zoals kelken en een hostieschaal die nodig zijn voor de viering.

De pastoor wilde de kluis niet openbreken. "We willen hem wel graag heel houden, want vervangen wordt ook weer erg duur", zei hij eerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen