Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkkluis Schinnen geopend: slotenmaker reddende engel

Geplaatst opzondag 26 juli 2020 - 13:34

Deken Jack Honings van het dekenaat Schinnen hoeft niet langer te zoeken naar inbrekers voor het openen van de kluis in de Lambertuskerk in Oirsbeek. Een slotenmaker, die zich na de oproep meldde, heeft de deur van de kluis weten te openen.

De deken plaatste zaterdagmiddag een oproep of inbrekers en kluizenkrakers konden helpen om de kapotte kluis open te krijgen.

Grapjassen
Op die oproep werd veel gereageerd. "Ook grapjassen meldden zich", vertelt deken Honings. Maar er zat dus ook een serieuze slotenmaker bij die de kluis binnen tien minuten geopend had. Eerder sleutelden al diverse slotenexperts en andere klusjesmannen aan de kluis, maar zij kregen het niet voor elkaar wat de slotenmaker zondagochtend wel lukte.

Lees ook: Deken Schinnen schakelt hulp boeven in om kluis te openen

"Mijn vorige tweet heeft wat losgemaakt! Ook deur kluis dus", schrijft Honings op Twitter. "Zondag rustdag maar niet voor pastoors en inbrekers", voegt hij er met een glimlach aan toe.

Benodigdheden
De kluis was eerder deze week in het slot gevallen. Met de sleutel kreeg Honings het met geen mogelijkheid open. In de kluis liggen benodigdheden voor de mis, zoals kelken en een hostieschaal die nodig zijn voor de viering.

De pastoor wilde de kluis niet openbreken. "We willen hem wel graag heel houden, want vervangen wordt ook weer erg duur", zei hij eerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen