Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkklokken weerklinken bij de mensen thuis

Geplaatst opwoensdag 23 december 2020 - 15:00

Stadsbeiaardier Frank Steijns brengt een kerstoptreden dit jaar thuis bij de mensen in Heerlen.

De echte klokken zijn stil in de kerstnacht, daarom geeft de stadsbeiaardier woensdag vanuit de toren van de Pancratiuskerk een kerstconcert. Dit concert wordt opgenomen, zodat iedereen de klokken in de huiskamer kan laten klinken met kerst.

Social media
De opname van dit carillonconcert wordt kerstnacht uitgezonden op de sociale media van verschillende instanties zoals de Gemeente Heerlen, Parkstad Limburg Theaters en Filmhuis De Spiegel.

Video: L1

Digitaal uitwaaieren
“Iedereen kan kerstavond zo wél thuis genieten van een wonderschoon kerstvesper-concert op het het mooiste carillon van Zuid-Nederland", zegt Roel Wever, burgemeester van Heerlen trots. "Super dat zo de klanken van Kerstmis met Frank Steijns zo over de stad en streek digitaal uitwaaieren", vult deken Hans Bouman van de Sint Pancratiuskerk de burgervader aan.

Urban skatertjes
Afgelopen zomer speelde Frank Steijns ook op het carillon en dat werd goed ontvangen. "De reacties waren hartverwarmend in de stad, zelfs de urban skatertjes die rond de kerk hingen, vroegen wanneer die ‘best chille concerten' weer waren. Jong en oud bereikten we; dat doen we nu weer, maar anders met deze Kerst. Mijn bedankje aan de stad waar ik al 25 jaar mag spelen, is het ook", zegt Frank Steijns. Met dit gebaar wil Steijns iedereen een warm hart onder de riem te steken: "Dat is de intentie. Een mooie Stille Nacht, Heilige Nacht."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen