Kerkklokken Mariaveld (9 jun 2021)

Mysterie van klok Mariaveld opgelost: klepel was metaalmoe

Er is eindelijk duidelijk wat er met de afgebroken klepel in de kerkklok van Mariaveld in Susteren is gebeurd.

De kerkklokken van de kerk in Mariaveld (8 jun 2021)
Mysterie in Susteren: waar is de klepel van de kerkklok?

Grote consternatie binnen het kerkbestuur van de kerk in Mariaveld in Susteren: want waar is de klepel in de kerkklok gebleven?

Klokken geluid tegen opwarming van de aarde

Tegen 12:00 uur werden op verschillende plaatsen letterlijk de noodklok voor het klimaat geluid. Het was een initiatief van milieuorganisatie Greenpeace.

Video: Nieuwe kerkklok van de Sint-Martinuskerk gewijd

De nieuwe kerkklok van de Sint Martinuskerk in Weert is zondag gewijd. De Martinusklok vervangt de oude kerkklok die al na achttien jaar kapot ging.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten