Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkdeur dicht of niet: deze basiliek kun je 24/7 bekijken

Geplaatst opzaterdag 19 oktober 2019 - 15:56

Voor een rondleiding in de basiliek van Susteren hoef je niet meer naar binnen. De eeuwenoude Sint-Amelberga is vanaf nu 24/7 digitaal toegankelijk.

Zaterdagochtend werd een QR-code aan de ingang van de basiliek gedemonstreerd door burgemeester Jos Hessels van gemeente Echt-Susteren.

QR-code scanner
Als de code wordt gescand via een QR-code scanner op een mobiele telefoon, krijgt de bezoeker alles te zien achter de dikke muren van het Romaanse bouwwerk. Ook al is de kerkdeur dicht.

Digitale wandeling
Volgens bisschop Harrie Smeets is dat ideaal omdat een godshuis nu eenmaal niet ieder uur van de dag toegankelijk kan zijn. Samen met de burgemeester maakte de bisschop een digitale wandeling, vergelijkbaar met Google Streetview, door de basiliek die haar oorsprong heeft in de achtste eeuw.

De Sint-Amelbergabasiliek is de eerste van tien historische plekken in de gemeente waar zo'n QR-code wordt geïnstalleerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen