Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkdeur dicht of niet: deze basiliek kun je 24/7 bekijken

Geplaatst opzaterdag 19 oktober 2019 - 15:56

Voor een rondleiding in de basiliek van Susteren hoef je niet meer naar binnen. De eeuwenoude Sint-Amelberga is vanaf nu 24/7 digitaal toegankelijk.

Zaterdagochtend werd een QR-code aan de ingang van de basiliek gedemonstreerd door burgemeester Jos Hessels van gemeente Echt-Susteren.

QR-code scanner
Als de code wordt gescand via een QR-code scanner op een mobiele telefoon, krijgt de bezoeker alles te zien achter de dikke muren van het Romaanse bouwwerk. Ook al is de kerkdeur dicht.

Digitale wandeling
Volgens bisschop Harrie Smeets is dat ideaal omdat een godshuis nu eenmaal niet ieder uur van de dag toegankelijk kan zijn. Samen met de burgemeester maakte de bisschop een digitale wandeling, vergelijkbaar met Google Streetview, door de basiliek die haar oorsprong heeft in de achtste eeuw.

De Sint-Amelbergabasiliek is de eerste van tien historische plekken in de gemeente waar zo'n QR-code wordt geïnstalleerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen