Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerkdeur dicht of niet: deze basiliek kun je 24/7 bekijken

Geplaatst opzaterdag 19 oktober 2019 - 15:56

Voor een rondleiding in de basiliek van Susteren hoef je niet meer naar binnen. De eeuwenoude Sint-Amelberga is vanaf nu 24/7 digitaal toegankelijk.

Zaterdagochtend werd een QR-code aan de ingang van de basiliek gedemonstreerd door burgemeester Jos Hessels van gemeente Echt-Susteren.

QR-code scanner
Als de code wordt gescand via een QR-code scanner op een mobiele telefoon, krijgt de bezoeker alles te zien achter de dikke muren van het Romaanse bouwwerk. Ook al is de kerkdeur dicht.

Digitale wandeling
Volgens bisschop Harrie Smeets is dat ideaal omdat een godshuis nu eenmaal niet ieder uur van de dag toegankelijk kan zijn. Samen met de burgemeester maakte de bisschop een digitale wandeling, vergelijkbaar met Google Streetview, door de basiliek die haar oorsprong heeft in de achtste eeuw.

De Sint-Amelbergabasiliek is de eerste van tien historische plekken in de gemeente waar zo'n QR-code wordt geïnstalleerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen