Overslaan en naar de inhoud gaan

Kerk Waubach neemt televisiemissen over van Meerssen

Geplaatst opdinsdag 5 februari 2019 - 12:10

De televisiemis van de KRO wordt op zondag 10 februari uitgezonden vanuit de Sint-Josephkerk in Waubach.

Dat meldt het bisdom Roermond.

Zondagmis
De KRO zendt elke zondag een mis uit op de televisie. Die mis komt altijd vanuit een ander bisdom. Dit keer is het bisdom Roermond weer aan de beurt. Maar het is voor het eerst dat de uitzending plaatsvindt vanuit de kerk in Waubach.

Stokje doorgeven
De afgelopen vijf jaar kwamen de televisiemissen van het bisdom Roermond telkens vanuit de Sacramentsbasiliek in Meerssen. En daarvoor kwamen de tv-missen uit Tegelen en Venray.

Even wennen
Voor de parochianen in Waubach zullen de televisiemissen even wennen worden, verwacht het bisdom. Normaal begint de zondagmis om 11:30 uur. De televisiemis begint een uurtje eerder, om 10:30 uur. Op zondagen dat de televisiemissen vanuit Waubach komen, vervallen de missen in Rimburg.

Publiek welkom
Wie de televisiemissen vanuit de kerk in Waubach wil bijwonen, is volgens het bisdom van harte welkom. Publiek moet wel op tijd aanwezig zijn.

Data
Dit jaar zullen er televisiemissen vanuit de kerk in Waubach worden uitgezonden op 24 maart, 26 mei, 7 juli, 25 augustus, 20 oktober en 22 december. De missen worden die dagen uitgezonden op NPO2 om 10:30 uur.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen